Sondre Liseth sikret tre poeng til Mjøndalen

SLÅR TILBAKE: Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth fyrer løs mot TV-ekspert Tor Ole Skullerud.

SLÅR TILBAKE: Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth fyrer løs mot TV-ekspert Tor Ole Skullerud. Foto: (NTB Scanpix)

Liseth ble den store helten for Mjøndalen da Stabæk ble slått 1-0.

05.05.19 12:24

MJØNDALEN - STABÆK 1-0:

MJØNDALEN (Nettavisen): Sondre Liseth sendte Consto Arena til himmels langt inne på overtiden da Mjøndalen tok sesongens første trepoenger på eget kunstgress. Angriperen lurte seg bak i feltet etter et innlegg fra innbytter Jibril Bojang og satt ballen i åpent mål bak en ellers god Marcus Sandberg i Stabæk-buret.

Fornøyd overtidshelt

- Det er ikke mye som slår den følelsen. I tillegg holder Stabæk på å score på slutten, istedenfor går vi opp og vinner kampen når Jibril Bojang kommer inn og serverer meg på åpent mål. Det er viktig å komme i gang på hjemmebane, det er ekstremt deilig, sier matchvinner Liseth til Nettavisen etter kampen.

Bergenseren avgjorde kampen i det 93.minutt da alle hadde forsonet seg med 0-0 og poengdeling.

- Det er en typisk 0-0-kamp sånn som det ble, med to lag som ligger litt å lukter på hverandre. Jeg synes at vi er nærmere enn det de er, men det er jo klart at når Boli kommer alene med keeper der på slutten så er vi litt heldig. Vi har x-faktor foran så alt i alt synes jeg det er fortjent, fortsatte Liseth til Nettavisen.

Omdiskutert situasjon

Franck Boli fikk plutselig en halv bane å løpe på en knapp halvtime før slutt. Spissen kunne fort fått en sjanse alene med keeper, men dommer Tore Hansen valgte å blåse av spillet da Vihmann lå nede med en smell i hodet. Reaksjonene på Stabæk-benken var ikke til å ta feil av og Stabæk fikk en potensielt kampavgjørende dommeravgjørelse mot seg.

Etter kampen var Stabæk-trener Henning Berg misfornøyd med dommerens avgjørelse.

- Det er ikke mulig å blåse der egentlig, men han gjør jo det. Det er lov å se an situasjonen og det er vår spiller som ligger der med en liten kakk i hodet og vi er alene med keeper. Det er mulig å se litt på situasjonen, sa Berg til Eurosport etter kampen.

Tor Ole Skullerud var tilbøyelig til å være enig med Berg og mente dommeren fint kunne ha latt situasjonen gå.

UENIG MED DOMMER: Tor Ole Skullerud mente at dommer Tore Hansen burde latt spillet gå til tross for hodeskade. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Det har dommerne blitt instruert til å gjøre. Jeg skjønner at vurderingen er vanskelig for dommeren, men jeg mener han skal la den gå, sa Skullerud.

Det er utspill som Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth skjønner lite av.

- Skullerud må gjerne mene det, men en hodeskade er en hodeskade. Jeg vet ikke hva slags utdanning Tor Ole har jeg. Er han lege? Nei, han er ikke lege og med mindre han har legekompetanse så synes ikke jeg han bør uttale seg om hodeskader. Det lar vi det medisinske håndtere. Vi hadde en stygg situasjon i midtuka med Vertonghen, det var helt jævlig å se på. Lista kan godt legges høyere på andre ting, men akkurat skader mot hodet skal vi være forsiktige med, sa Gauseth til Nettavisen etter kampen.

CHRISTIAN GAUSETH: Mjøndalens kaptein er uenig med Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud. Foto: Christoffer Andersen (NTB scanpix)

- Vi har litt flyt

Til tross for seier og tre poeng som smakte uendelig godt var det en nyansert Mjøndalen-kaptein som møtte pressen etter kampslutt.

- Jeg tenker at vi har litt flyt. Det er ikke gitt at vi skal vinne denne kampen, men vi er nok nærmest rent spillemessig. Stabæk er farlig frempå noen ganger og derfor er vi litt heldige som får tre og ikke ett poeng i dag. Poengdeling hadde nok vært et riktigere bilde av kampen, sier Christian Gauseth til Nettavisen etter at de største jubelbrølene har lagt seg.

Hjemmefansen ropte på straffe etter elleve minutter. Et innlegg fra Akeem Latifu traff høyrearmen til Stabæk-stopper Madis Vihmann, men dommer Tore Hansen lot spillet gå videre. Den beslutningen skapte reaksjoner hos ekspertkommentator Tor Ole Skullerud hos Eurosport.

- Treffer ikke den hånda da. Jeg mener Mjøndalen blir snytt for et klart straffespark der, sa Skullerud fra kommentatorplass hos Eurosport når han fikk se situasjonen i reprise.

Hjemmelaget tok tak i kampen de første 45 minuttene og skapte trøbbel for Stabæk inne i egen sekstenmeter. Innlegg fra begge sider mot en stor og sterk Olivier Occean viste seg å være en god plan for Mjøndalen. Flere halvsjanser og press gjorde det til tider vanskelig for et ungt Stabæk-lag.

Etter 39 minutter var kanadieren nok en gang farlig frempå etter et innlegg fra Joackim Olsen Solberg, men Marcus Sandberg var våkent med på spissens heading og reddet til corner.

- Vi gleder oss til andre omgang, vi har full kontroll, sa Occean til Eurosport under pausepraten.

Keeperdebutant

Mathias Eriksen Ranmark fikk sin debut for Mjøndalen i Eliteserien lørdag ettermiddag. Han presenterte seg virkelig etter 49 minutter da han vartet opp med en dobbeltredning av høy klasse, etter avslutninger fra Ola Brynhildsen og Franck Boli.

Molde-utlånte Eriksen Ranmark fikk endelig sjansen fra start mot Stabæk, etter noen mindre heldige prestasjoner av U20-VM-utatte Julian Faye Lund.

Etter 63 minutter var Mjøndalen igjen farlig frempå på en dødball. Sondre Solholm Johansen raget høyest på en corner og headet ballen på mål, men ble stoppet av Sandberg som vartet opp med redning av den enkle sorten.

Keeperen på utlån fra Molde har varmet benken i de fem første Eliteserie-kampene denne sesongen. 23-åringen fra Oppsal i Oslo har sett at den fire år yngre kompisen Julian Faye Lund, også han på lån fra Molde-rival Rosenborg, har voktet buret til bruntrøyene i starten av sesongen.

Det er tøff kamp om keeperplassen i Mjøndalen, men Eriksen Ranmark forteller om god stemning blant de to gutta fra Oslo-øst.

- Vi er proffe. Vi backer hverandre og jobber hardt begge to. Målet er å spille mot hverandre for Molde og Rosenborg, sier Eriksen Ranmark til Nettavisen.

Full jubel

Liseths scoring sørget for sesongens første seier på eget kunstgress for Mjøndalen. Dermed klatrer laget fra Nedre Eiker opp på åtte poeng etter seks spilte kamper.

Rett før Mjøndalen avgjorde kampen hadde imidlertid Boli en kjempesjanse da han kom alene igjennom med keeper, men igjen vartet Mjøndalen-målvakten opp med en god redning, og like etter satt altså ballen i nettet på motsatt banehalvdel.

- Den situasjonen skal jo ikke skje. Han kommer gjennom for enkelt der, men jeg er fornøyd med redningen og egen innsats ellers i kampen, sa Eriksen Ranmark til Nettavisen etter kampen.

Et hjemmelag uten seier på eget gress mot et bortelag uten seier på fremmed gress hittil i år, gjorde sitt til at oppgjøret etter hvert utviklet seg til en stillingskrig etter pause.

Frem til Liseth satt inn den avgjørende scoringen tre minutter på overtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.