Gå til sidens hovedinnhold

Sondre Tronstad klar for nederlandsk fotball

Haugesund har solgt Sondre Tronstad til den nederlandske klubben Vitesse.

Sørlendingen har signert en 3,5-årskontrakt med klubben.

24-åringen fullførte overgangen fredag etter å ha bestått den medisinske testen onsdag.

- Førsteinntrykket av klubben og folkene er veldig positivt. Jeg gikk rundt i Arnhem, og det ser ut som en flott og nydelig by. Spillemåten i æresdivisjonen passer meg meget godt. Jeg ønsker å fortsette utviklingen min, og jeg vil gjøre alt jeg kan for de gulsvarte, sier Tronstad til Vitesses nettsted.

God avtale for Haugesund

Dermed forlater 24-åringen Haugesund etter fire år i klubben. Han fikk 137 offisielle kamper for hvittrøyene som tapte cupfinalen mot Viking i desember.

- Vi har vært opptatt av å ivareta både våre egne interesser og imøtekomme Sondres ønske om en overgang. Han har hatt en veldig fin utvikling som spiller her hos oss, men nå er det naturlig at han tar neste steg. Vi fått på plass en avtale med Vitesse som vi er fornøyde med og ønsker Sondre lykke til i Nederland, sier Haugesunds sportslig leder Eirik Opedal til klubbens nettsted.

Var i Huddersfield

Tronstad debuterte for Start i 2012 og meldte overgang til Huddersfield i 2014, men midtbanespilleren fikk ingen offisielle kamper for den engelske klubben.

Vitesse innehar 6.-plassen i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 runder.

Martin Ødegaard var utlånt til Arnhem-klubben forrige sesong. Marcus Pedersen spilte for klubben fra sommeren 2010 til sommeren 2014.

(©NTB)

Les også

Petter Myhre ny LSK-assistent: - Blir sentral i arbeidet med å gjenreise Lillestrøms posisjon i Fotball-Norge

Les også

Dobbelt norsk i Kitzbühel: - Viser hvem som er sjefen

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken