Gå til sidens hovedinnhold

Sønn av norsk fotballegende vokter Frigg-målet

Lørdag knuste Frigg Nybergsund hele 5-1 på Frogner stadion. Og helt bakerst vokter sønnen til Rune Bratseth buret for Frigg.

FROGNER: Friggs nye målvakt Eivind Husby Bratseth er sønn til en av Norges største fotballspillere gjennom tidene, Rosenborg-spiller og Tysklands-proff Rune Bratseth.

– Jeg har også spilt i Werder Bremen. Riktignok fra jeg har fem til jeg var sju. Jeg vokste opp i Tyskland med toppfotball. Det er klart det ble mye fotball i oppveksten, forteller unge Bratseth.

SE VIDEO: Frigg sjokkerte Vålerenga

Flere klubber enn faren

Bratseth, som opprinnelig kommer fra Trondheim, kan skryte på seg en ting som faren ikke kan gjøre noe med.

For mens Rune Bratseth kun står oppført med to klubber i sin karriere, kan sønnen skryte på seg langt flere.

– Werder Bremen, Fredrikstad, Kolstad og Byåsen. Så har jeg jo også spilt for Ranheim, det er vel den klubben jeg har spilt lengst i. Jeg må heller ikke glemme Sørafrikanske Sunningdale. En klubb jeg spilte i mens jeg bodde i Cape Town, forklarer en lattermild Bratseth.

Nå kan han også føre opp Frigg i klubbporteføljen, i det han går i gang med sin første sesong som målvakt.

Frigg-målvakt

– Egentlig tror jeg ikke det å vokse opp med en proffspiller som far har påvirket meg så mye personlig. Det har aldri vært noe krav om at jeg må spille fotball. Det har også vært greit at jeg har vært keeper. Men han vil nok at jeg skal investere litt mer tid i fotballen, sier Bratseth.

Han kan forteller at det ikke er ambisjoner om proffkarriere som motiverer han til å spille fotball.

– Jeg spiller kun fordi jeg synes det er gøy.

Scoringsfest

Og gøy ble det. Med poengdeling i serieåpningen borte mot Harstad forrige helg var det lørdag duket for hjemmekamp mot Trysil-laget Nybergsund.

Fra avsparket ble tatt var det Frigg som sto for spillet. De hadde mesteparten av ballbesittelsen og presset gjennom store deler av kampen, noe som resulterte stillingen 5-1 etter endte 90 minutter.

– For Frigg sin del så var det en veldig bra kamp. Vi hadde full kontroll fra start til slutt. Vi sleit litt i førsteomgang med en del personlige feil, men det resulterte ikke i noe mer enn et par halvfarlige situasjoner, sier keeperen, og legger til:

– Jeg håper at det kan fortsette sånn som det har startet. Vi har som målsetning om å være med å kjempe i toppen, og på bakgrunn av det vi har prestert så langt i år så tror jeg det er realistisk, sier Bratseth.

Forsvarsslurv

En som ikke var fullt så fornøyd i etterkant av kampen var Friggs trener Magnus Aadland.

– Hvis vi fortsetter å spille så defensivt dårlig som vi gjorde denne kampen, kommer vi aldri til å spille en 0-0 kamp denne sesongen. Vi får bare ta med oss det positive fra kampen, og jobbe mer med forsvarsspillet fremover, mener treneren.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn