Gå til sidens hovedinnhold

«Søppel, skam, flaut og sjokkerende»

Engelskmennene er rystet etter den svake kampen mot Algerie. Her er mange reaksjoner.

ENGLAND-ALGERIE 0-0:

Englands sjanser til avansement i VM fikk seg en smell etter uavgjort mot Algerie fredag kveld. Nå må de slå Slovenia i siste kamp for å være sikret plass i 8. delsfinalen.

Her kan du se hvordan kampen var fra minutt til minutt.

Her er noen reaksjoner:

Steven Gerrard:
- Vi er ikke fornøyde. Vi må bli bedre. Vi var rett og slett ikke gode nok i den siste tredelen av banen til å bryte gjennom. Det er ingen unnskyldninger. Som en spiller på dette nivået så må man takle presset. Vi var imidlertid ikke gode nok, og jeg aner ikke hvorfor.

The Suns tittel etter kampen:
- England hopes in ROOINS

Daily Mirrors Oliver Holt:
- Prestasjonene var så dårlige at spillerne ville slitt med å få plass på et League Two-lag. Det var rett og slett en skam. Det var flaut. De er mye bedre enn dette, men fredag kveld fortjente de ikke å ha på seg England-drakta. Hadde det ikke vært for vuvuzelaene, så hadde de blitt buet ut ved pause også. Det hadde vært fortjent. Det var spesielt ille å se Wayne Rooney. Han virket ustoppelig frem til skaden mot Bayern München i mars, men han kan aldri ha kommet seg helt. Det er den eneste forklaringen.

BBC sjefskorrespondent for fotball, Phil McNulty:
- Hvorfor lete etter ord, når disse passer bra: Rett og slett søppel av England. Fra start til slutt så var de fryktelig svake. Spillerne ble buet av banen, og de fortjente det. Hvis Fabio Capello klarer å finne én eneste positivt ting etter denne kampen, så er han altfor snill til og med på bursdagen sin.

Algerie-spiller Ryad Boudebouz:
- Vi er fornøyde med uavgjort, ettersom engelskmennene har undervurdert oss i media de siste dagene. Vi ville virkelig vise at vi ikke bare er her for å delta, og spiller vi som mot England så kan vi slå USA i siste kamp.

England-trener Fabio Capello:
- Vi har fortsatt én kamp igjen å spille, og vi får håpe vi er mer fornøyd etter den. Dette er ikke det laget jeg kjenner, men jeg vil ikke snakke om enkeltspillere. Når vi ikke spiller bra, så er det lagets skyld. Jeg kan forandre taktikken. Jeg skal i alle fall forsøke å gjøre noe annerledes. Det blir uansett ikke vanskelig å få spillerne på tå hev før Slovenia-kampen. Det vet hva som må til da. Trolig er det presset som hemmer oss.

Guardian-kommentator Paul Hayward:
- At Englands videre skjebne i VM er usikker etter kamper mot USA og Algerie er rett og slett sjokkerende, og det skriver jeg selv om jeg vet at England historisk sett underpresterer. Det virker ikke som om Wayne Rooney og Fabio Capello ser ut til vite hva som må til. Rooneys manglende evne viste seg etter 38 minutter da han kom alene mot Algeries Foued Kadir. Hadde han vært i form, ville Kadir ønsket at han aldri sto opp fredag. Nå var det en helt jevn duell, og ballen trillet til slutt ut over sidelinja.

BBC Radio 5 Lives Mike Ingham:
- Jeg var nesten rasende av sinne i 2. omgang. Det er helt uakseptabelt å bli utspilt av Algerie. Vi har den best betalte treneren i verden, men vi fremstår ikke som et lag. Med denne formen er det et spørsmål om det er noe vits i å avansere fra gruppa.

BBC-ekspert Chris Waddle:
- Vi ble avslørt igjen. Vi mangler touchen. Vi mangler evnen til å gjøre det spesielle. Algerie har vel tapt sju av sine siste åtte kamper, og det er noe galt da vi ikke klarer å bryte ned et lag som det. Tempoet var dårlig. Kvaliteten var dårlig, og selvtilliten er borte.

Viasat-ekspert Erik Solér, som sa at han ville gnage av seg høyrebeinet hvis England klarte noe som helst under VM, var avslappet da Nettavisen var i kontakt med ham fredag kveld.

- Trenger jeg å si noe mer? Beinet mitt blir sittende der hvor det er. Algerie var bedre enn England. Det er utrolig, men sant.

(Kilder: ITV, BBC, AFP, The Sun, Daily Mail)

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken