*Nettavisen* Sport.

Sørensen får skylda

Den danske keeperen Thomas Sørensen blir i Italia i dag beskyldt for å ha forårsaket begge de svenske målene med vilje.

23.06.04 09:45

Uansett hvor mye resten av verden anser at kampen mellom Danmark og Sverige tirsdag kveld ikke var fikset, så kommer italienerne til å påstå det motsatte i evighet. Sverige-Danmark endte 2-2, og da må Italia reise hjem fra EM - til tross for at laget vant 2-1 over Bulgaria.

Spesielt den danske keeperen Thomas Sørensen får gjennomgå i støvellandet.

Får skylda
- Han forårsaket straffesparket, kastet seg alt for tidlig på straffa. Dessuten slapp han ballen rett ut til svenskene på det andre målet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Jeg og 50 millioner italienere anser at det er noe feil med dette, helt klart. Men personlig har jeg store problemer med å bli opprørt av dette, sa journalist Massimo Franchi i Tuttosport til Aftonbladet tirsdag kveld.

Avviser
Thomas Sørensen avviser alle beskyldninger kontant.

- Alle som så matchen, må innse at vi ville vinne den. Det betyr mye for stoltheten å vinne slike kamper, sier Sørensen til den svenske avisen.

Keeperen mener også at det var feil at Sverige fikk straffe rett etter pause.

- Dommeren syntes heller ikke det var straffe. Det er linjemannen som dømmer. Hvordan kan han se noe der hvor han står? Larsson slår unna ballen, og løper så bevisst på meg og faller for å få straffe, sier Aston Villa-keeperen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Umulig
Italienerne mener at Thomas Sørensen gikk alt for tidlig til et hjørne på selve straffesparket. I tillegg synes italienerne at Sveriges andre mål var av den billige sorten. De mener Sørensen slo ballen rett ut til Mattias Jonson.

- Svenskene får gå forbi to mann alt for lett, og slår innlegget mot første stolpe. Jeg rekker ikke noe annet enn å få opp hendene. I dette været, med sånt regn, er det umulig å forsøke å holde ballen, understreker Sørensen overfor Aftonbladet.

Sinte
Også de italienske spillerne er full av mistenksomhet overfor resultatet i Porto. Lagkaptein Fabio Cannavaro synes det er merkelig at lagene plutselig slipper inn to mål hver.

- De to lagene som har sluppet inn færrest mål i kvalifiseringen, slipper plutselig inn to i én kamp, sier han.

Også midtbanespiller Andrea Pirlo er rasende over resultatet. Milan-spilleren er lagkamerat med Jon Dahl Tomasson.

- Lagene hadde garantert på forhånd at det ikke skulle skje, så skjedde det likevel. Når jeg møter Tomasson i Milano, skal jeg prate med ham om det som skjedde, understreker Pirlo.

Var det avtalt spill mellom Danmark og Sverige? Si din mening i kommentarfelet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.