Gå til sidens hovedinnhold

Sørensen tilbake for Norge

Runar Berg og Martin Andresen har meldt forfall til landslagets Asia-tur. De blir erstattet av Rune Buer Johansen og Jan Derek Sørensen.

Jan Derek Sørensen spiller for Lyn, mens Rune Buer Johansen nylig undertegnet kontrakt med Ham-Kam.

Jan Derek Sørensen har tidligere takket nei til landslaget, men gjorde helomvending da Åge Hareide ble ny sjef. Nå er han klar for landslagscomeback.

- Vi ville ta ut spillere som innehar et internasjonalt snitt, og Jan Derek er en spiller av den typen. Vi har rapporter på at han har gjort det bra i Lyn, og håper han kan vise seg frem i løpet av Asia-turen, sier Stig Inge Bjørnebye.

Åge Hareides assistenttrener Stig Inge Bjørnebye er også spent på Ham-Kams Rune Buer Johansen.

- Han hadde en god sesong ifjor, men vel og merke før han ble skadet. Han er også en spiller med et internasjonalt snitt, som vi ønsket å ta med i troppen, sier Bjørnebye til TV 2 Nettavisen sent torsdag kveld.

Får spille

Bjørnebye understreker at flere spillere ble vurdert etter forfallene fra Martin Andresen og Runar Berg, men at de etter nøye vurderinger endte på Buer Johansen og Derek Sørensen.

- Vi vurderte flere spillere, men endte til slutt på Jan Derek og Rune. Men hvilken andre spillere vi vurderte, ønsker jeg ikke å si foreløpig, forteller Bjørnebye.

Han sier at landslagsledelsen ønsker å se flest mulig spillere i aksjon i løpet av Asia-turen.

- Vi reiser ned med en 22-manns sterk tropp fra den hjemlige serien, og ønsker å se flest mulig spillere. Men dette vil jo avhenge av innsats på trening og skader. Spillerne er jo i en knallhard oppkjøringsfase nå, og kan fort få slitasje, forklarer Hareides assistent.

Runar Berg skadet

Runar Berg sliter med en lei skade, og meldte forfall tidlig torsdag formiddag.

- Runar Berg er skadet, og har i dag gitt beskjed om at han ikke blir med til Østen, sier assistent-trener Stig Inge Bjørnebye til TV 2 Nettavisen.

Runar Berg har de siste dagene slitt med smerter i kneet, og har ikke kunnet trene denne uken. I tillegg er han sengeliggende med spysyke.

- Vi vet ikke eksakt hva som feiler kneet, men det er nok ikke noe alvorlig. Men Åge har bruk for friske folk, og det er ikke noe vits i å sende Runar til andre siden av jorden, sier Glimt-trener Øystein Gåre til TV 2 Nettavisen.

Forfall fra Andresen

Torsdag kveld meldte også Martin Andresen forfall til landslaget.

Stabæk-spilleren er i forhandlinger om en overgang til Blackburn, og prioriterer avklaringer rundt den fremtidige karrieren fremfor treningskamper med landslaget.

- Vi er inneforstått med Martins situasjon, sier Stig Inge Bjørnebye til TV 2 Nettavisen.

Turnering i Hong Kong

Norge skal delta i en internasjonal turnering i Hong Kong 17. - 25. januar, og spiller i tillegg en privatlandskamp mot Singapore 28. januar.

Norge møter Sverige i den første kampen, og enten Hong Kong XI eller Honduras i den andre kampen.

Tidligere har også Espen Johnsen og Tor Egil Horn meldt forfall.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot