*Nettavisen* Sport.

Sørkoreansk OL-rebell slipper militærtjeneste

Foto: Reuters

Fotballspilleren Park Jong-woo blir fritatt fra militærtjeneste etter OL-bronsen, selv om han holdt opp en plakat med et politisk budskap og var uønsket på seierspallen.

14.08.12 08:20

Det var under feiringen av 2-0-seieren i bronsekampen mot Japan at Park holdt opp en plakat med påskriften «Dodko er vårt land».

Det er en referanse til øygruppen som kalles Dodko i Sør-Korea og Takeshima i Japan. Den ligger midt mellom de to landene, og begge gjør krav på øyene. Situasjonen har vært ekstra spent etter at Sør-Koreas president Lee Myung-Bak overraskende besøkte øyene bare timer før kampen.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) forbyr politiske ytringer under OL, og Park ble nektet å stille på seierspallen da lagkameratene mottok sine bronsemedaljer. Samtidig har IOK innledet en gransking av saken.

Situasjonen har reist spørsmål om hvorvidt Park, i likhet med lagkameratene, skal fritas fra den obligatoriske militærtjenesten på to år i hjemlandet. Det var nemlig lovnaden til alle sørkoreanere som dro fra London-OL med medalje.

Tirsdag opplyste idrettsminister Choe Kwang-shik at Park skulle få lov til å hoppe over tiden i uniform, selv om han aldri mottok en medalje og uavhengig av utfallet av IOKs gransking. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.