Gå til sidens hovedinnhold

Sørloth har fått med seg Liverpool-nedturen. Nå kommer han med en advarsel

Alexander Sørloth (25) om sine tanker før den viktige Champions League-kampen, den nye rollen i RB Leipzig og forholdet til Erling Braut Haaland.

Etter en tung start på karrieren i den tyske toppklubben RB Leipzig, har det endelig begynt å løsne for nordmannen. Etter nyttår har Sørloth nettet tre ganger for klubben og bidratt med tre assists. Før nyttår sto han kun bokført med én scoring.

I et intervju i regi av RB Leipzig innrømmer måljegeren at det har vært en litt frustrerende start på oppholdet i tyske fotball. Han ble hentet til Leipzig fra den tyrkiske klubben Trabzonspor rett før sesongstart i Tyskland i fjor høst.

- Det har vært en veldig hektisk periode, egentlig. Jeg kom fra Tyrkia, overgangen drøyde lenge og jeg fikk ikke hatt en ordentlig pre season med RB Leipzig. Det var en litt kronglete start, jeg kom rett inn i en ny sesong, forteller han.

LES OGSÅ: UEFA foreslår store endringer i Champions League-formatet

- Og så har det vært en stor forandring med det taktiske. I Tyrkia er det nesten ingen taktikk, du får bare beskjed om å gå på banen og score mål. Her er det mye mer taktikk, mer å sette seg inn i. Det har tatt litt tid for meg, sier spissen.

Rollebytte

Han forteller videre at ting nå går mye bedre og at måten klubben spiller på har blitt langt mer naturlig for ham, enn det var i starten. Selv om han ble hentet til klubben som midtspiss, legger han ikke skjul på at rollen har blitt justert noe.

- Det føles veldig deilig. Det er typisk når du er spiss, når den første ballen sitter i mål så blir det en ketchup-effekt. Jeg er veldig glad, positiv og har høy selvtillit for tiden.

LES OGSÅ: Leipzig-stjernen mener dette er Liverpools svake punkt

- Jeg har byttet rolle og spiller litt mer ute på kant. Det gjør at jeg får starte mer i bakrom. Det passer meg veldig bra. Dette er noe vi har funnet ut av sammen og jeg trives veldig godt med det, sier den norske landslagsmannen.

I ryggen på Bayern

I den tyske Bundesligaen ligger Leipzig som nummer to på tabellen etter 24 ligakamper. Kun Bayern München er foran, men kun med to poeng.

Sørloths klubb står med seks strake seire i ligaen siden 30. januar. Nordmannen tenker imidlertid lite på at det kan bli ligatriumf denne sesongen.

- Først og fremst er fokus på å klare topp fire. Alt etter det er en bonus. Det viktigste er at vi tar én kamp av gangen og satser på tre poeng i hver enkelt kamp. Så får vi telle opp når sesongen er slutt, poengterer 25-åringen.

LES OGSÅ: Neville sjokkert over Liverpools kollaps: - De har mistet alt

- Selv håper jeg bare å fortsette. Være farlig foran mål, i form av mål og assists. Jeg vil bygge enda sterkere relasjoner til medspillerne mine, så får vi håpe at det blir flere trepoengere, først og fremst, og flere mål, sier han i intervjuet.

Når det gjelder avansement i Champions League ser det ikke like lyst ut for den tyske klubben. Liverpool leder nemlig 2-0 etter den første av to åttedelsfinaler mellom de to lagene, men den engelske klubben har vist svært svak for den siste tiden.

Advarer: - Må ta Liverpool på alvor

Onsdag møtes de to lagene i Budapest for den avgjørende kampen. Sørloth er klar på at de ikke skal undervurdere Jürgen Klopps menn, selv om laget sliter tungt.

- Jeg går inn til den kampen der med et veldig positivt «mindset», egentlig. Vi har ingenting å tape, vi ligger under 2-0 fra første oppgjør og må være offensive i hodet, tørre å angripe og satse på at vi får et tidlig mål og sette press på dem.

LES OGSÅ: Klopp kom med klar beskjed. Nå reagerer Solskjær: - Det gir ikke mening

- Men vi vet at Champions League er noe annet, uansett. De kommer til å mobilisere skikkelig nå. De er ute av tittelkampen i England, så det er ikke sikkert de har så tro på det de gjør der. Men alle vet at Champions League er en egen turnering. Liverpool har fortsatt et veldig godt lag, det er det liten tvil om. Det kommer til å bli en helt annen kamp, så vi må bare nullstille og ikke ha for mye respekt, men vite at det er et godt lag og ta dem på hundre prosent alvor, sier RB Leipzig-spissen.

Liverpool er på papiret hjemmelag i onsdagens kamp, men siden den spilles på nøytral grunn, tror ikke Sørloth akkurat det har så mye å si denne gang.

- Det blir på en måte ingen hjemmefordel. Det eneste for oss er reisen, men det er ganske kort reisevei rundt om i Europa. Det hjelper ikke dem så mye, så vi får bare ha fokus på oss selv og laget. Vi får prøve å skape en atmosfære med de få man har.

Om Haaland: - Litt skummelt å si det

Mens Sørloth har slitt med å komme skikkelig i gang i tysk fotball, har makkeren hans på det norske landslaget, Erling Braut Haaland, vært i fyr og flamme.

LES OGSÅ: Tidligere toppspiss med klar Haaland-melding til United: - Må være brutalt ærlige

Haaland har nettet 19 mål på 19 kamper i Bundesliga - 29 mål på 28 kamper totalt denne sesongen. Jærbuens målsult imponerer selvsagt landsmannen.

- Nå er det nesten sånn at det er forventet av ham. Det er litt skummelt å si det. Han er en notorisk målscorer og du ser det når han spiller at han er fryktelig farlig foran målet. Og alltid sulten. Det er bare å si at det er fryktelig imponerende, sier han.

Han avslører at de to landslagsspissene ikke har all verden med kontakt, men at det blir noen gratulasjoner og meldinger når det er på sin plass.

- Vi snakker litt her og der. Vi gratulerer hverandre om vi gjør gode prestasjoner på banen. Da vi møtte Dortmund hadde vi en trivelig prat etter kampen, men vi prater ikke veldig mye. Vi gratulerer hverandre når vi gjør det bra, sier Sørloth.

Så mye annen fotballprat blir det ikke mellom de to nordmennene.

- Ikke så mye tips. Det går mest i gratulasjoner, egentlig. Det har blitt en del, ettersom Erling har gjort det veldig bra og nå har jeg begynt å komme i gang. Det har vært litt.