ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mye av opptakten til landslagets pressekonferanse tirsdag handlet om boklanseringen «Folk og fotball - 40 år med humor og alvor», ført i pennen av Per Joar Hansen, med bidrag fra Lars Lagerbäck.

Der forteller de to sin historie om både feiden med Alexander Sørloth, og kommer samtidig med kritikk av NFF rundt hvordan fotballforbundet håndterte avskjeden til den norske landslagsduoen.

Boken ble lansert tirsdag, kun tre dager før Norges skjebnekamp mot Tyrkia - den viktigste landskampen siden nedturen i EM-playoffen mot Serbia med nettopp «Perry» og Lagerbäck ved roret.

Morten Langli, landslagsekspert for TV 2, er ikke spesielt imponert over tidspunktet de to tidligere landslagstrenerne har valgt å lansere boken.

- Timingen liker jeg dårlig. Samme uken som en av våre viktigste landskamper på lang tid, gitt ut av et trenerteam som er opptatt av å predikere lojalitet, så jeg synes det er dårlig timing, sa han til egen kanal før pressekonferansen, og fortsatte.

- Samtidig skjønner jeg de kommersielle interessene til de som har skrevet boka, som gjør at vi står og prater om det nå, og at det har vært hovedoppslag om i alle nettaviser, som gjør at de får god PR.

Lars Lagerbäck uttaler på sin side imidlertid til NRK at datoen for utgivelsen ikke har noe med landslagets forberedelser til Tyrkia-kampen.

- Jeg håper ikke dette forstyrrer det norske landslaget. Det handlet om å finne en dato som passet oss, sier Lagerbäck til statskanalen.

Slik svarer Sørloth

Det ble hett mellom Alexander Sørloth, Hansen og Lagerbäck på et spillermøte i etterkant av Serbia-nedturen, noe som endte i en stor mediesak.

Partene kom til en løsning først to og en halv uke senere, og det interne bråket har også fått plass i boken til de to tidligere landslagstrenerne.

«La meg først si at Alexanders oppførsel ikke hører hjemme på et profesjonelt nivå. Etter at jeg startet som fotballtrener i 1977, og fra 1990 i internasjonal fotball, har jeg aldri opplevd en slik oppførsel fra en spiller. Dette var ikke engang i nærheten!», skriver Lagerbäck.

Tirsdag kveld tar Alexander Sørloth bladet fra munnen, i form av en story på sin Instagram-bruker.

Der opplyser han først om sin fysiske tilstand, før han kommer med et stikk til Lagerbäck.

- Lykke til på fredag boys. Er tilbake i lett trening og håper å være klar til innstas mot Latvia og Nederland. I mellomtiden hjelper jeg en gammel sjef å selge noen bøker, skriver han.

Strandberg: - De skal vel selge boka

Norges tidligere trenerduo går i boken blant annet inn på det interne bråket i kjølvannet av EM-playoff-nedturen mot Serbia, etter at VG avslørte at det virkelig smalt mellom dem og Alexander Sørloth da de skulle evaluere tapet.

Innholdet, og timingen på det, ble umiddelbart et tema da midtstopper Stefan Strandberg møtte den norske pressen på Ullevaal, men Salernitana-stopperen bedyrer at han ikke bruker alt for mange kalorier på boka.

Han innleder med å si at han har lagt episoden med den tidligere trenerduoen og Alexander Sørloth bak seg for lenge siden.

- De skal vel selge boka, så sånn sett er det god timing. Jeg bryr meg null om den. Det finnes mange større og verre problemer i verden enn at den boka kom nå, sier han.

Se også: Høydepunkter fra runde 9 av Ligue 1 - se alle målene her

Han omtaler Lagerbäck som «en hedersmann», og sier svensken fikk en trist avslutning på landslagskarrieren med Norge.

- Jeg likte Lars godt, og har ingenting vondt å si om ham. Ståle har kommet og gjort noen små forandringer, og er kanskje enda tydeligere og tøffere. En del av det vi gjør bygger likevel på det samme.

Video: Se hva Strandberg tenker om timingen på boken i videovinduet øverst i saken!

Solbakken uvitende om boka

Nåværende landslagssjef Ståle Solbakken var helt uvitende om boka helt fram til han møtte Strandberg i «vaktskiftet» ved siden av presseansvarlig Morten Morisbak Skjønsberg på podiet på Ullevaal Stadion tirsdag.

Han forteller at det er umulig for ham å kommentere innholdet uten å ha lest den, men har ingen planer om å innta lektyren denne uken.

- Den boka er jeg ikke interessert i. Jeg kan ikke kommentere noe nå, og jeg tror ikke det er den boka jeg skal lese på samling,

Landslagssjefen måtte underveis i presseseansen spørre hvem som faktisk har skrevet boken, og fikk til slutt spørsmål om hvordan han tror Alexander Sørloth, som ikke er med mot Tyrkia som følge av skade, forholder seg til den.

- Det er helt umulig for meg å svare på. Jeg vet ikke hva som står eller hva som har skjedd. Jeg vet ikke hvem som er den fornærmede part, eller om det er to eller tre. Nå skjønner jeg ingenting. Hvem har skrevet boken? Er det Lagerbäck, «Perry», eller har det kommet to bøker? sier Solbakken.

Møter et «nytt» Tyrkia

Fredag leder Solbakken Norge i det som hittil blir hans aller viktigste kamp som norske landslagssjef.

En seier mot tyrkerne i Istanbul vil gi et meget godt utgangspunkt før de siste kampene i VM-kvalifiseringen, men på Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu venter et tyrkisk lag med en ny hovedtrener.

Stefan Kuntz tok nylig over tyrkerne etter en svak periode, og Solbakken tror tyskeren sender sitt nye landslag ut i 4-2-3-1 eller 4-3-3.

- Vi har god oversikt på ham med tanke på OL-landslaget til Tyskland i tillegg til hans lange karriere på U21-landslaget. Vi har også god oversikt over hva Tyrkia har gjort i det siste og deres enkeltspillere. Vi er ganske sikre på at de kommer i én av de to formasjonene, og det tyder også tropputtaket på, sier han til Nettavisen.

Noen endringer kan det imidlertid bli for et tyrkisk lag som på mange måter har kniven på strupen mot et skadeutsatt Norge.

- Det kan være at noen av spillerne spiller i én eller to andre posisjoner, og at det kommer én eller to nye spillere inn.

Nettavisen er på plass i Tyrkia denne uken, og gir deg alt fra skjebnekampen fredag kveld!