Gå til sidens hovedinnhold

Sørloth nær overgang til Real Sociedad

Det ser ut til at Alexander Sørloths klubbfremtid kan bli avklart i løpet av kort tid.

Tidligere mandag kveld meldte den baskiske lokalavisen Noticias de Gipuzkoa at Real Sociedad er i forhandlinger med RB Leipzig om en låneavtale for Alexander Sørloth.

De spanske avisene Marca og Diario Vasco meldte samme litt senere, det samme gjorde TV 2.

Ifølge Nettavisens opplysninger skal Real Sociedad og RB Leipzig i prinsippet være enige om en avtale.

Avtalen er imidlertid ikke helt klar ennå, men kan bli det i løpet av kort tid.

Nettavisen har tidligere skrevet om Marseille sin interesse for 25-åringen, og at de skal ha vært i forhandlinger med RB Leipzig. Forhandlingene mellom klubbene skal imidlertid ikke ha ført frem.

- Veldig avansert

Nettavisen har vært i kontakt med sportsredaktør Mikel Recalde i Noticias de Gipuzkoa, som meldte om Real Sociedads Sørloth-interesse først.

- Vi vet at forhandlingene er veldig avanserte, men jeg kan ikke bekrefte om Sørloth eller agenten er i San Sebastian nå. Klubben sier ingenting. De holder tett og er hermetisk lukket, sier Recalde til Nettavisen. Han er redaktør for alt stoff som handler om Real Sociedad, som betyr at han følger klubben svært tett.

Han mener situasjonen akkurat nå minner om da Martin Ødegaard var på vei til klubben på lån fra Real Madrid i 2019.

- Da Ødegaard kom fikk vi heller ikke vite noe, men vi fanget han opp ved hjelp av bilder.

- Tiltenkt erstatter-rolle

Ifølge Recalde er Sørloth tiltenkt en rolle som erstatter for Carlos Fernandez.

- Han var klubbens store kjøp fra Sevilla, men skadet kneet sitt i en treningskamp mot AZ Alkmaar i sesongoppkjøringen nå. Derfor har det lenge vært snakk om at klubben trenger en ny spiss, og nå ser det ut som at det kan bli Sørloth, sier han.

Hvis Sørloths klubbfremtid fortsetter i Real Sociedad kommer han til å kjempe med det svenske stortalentet Alexander Isak om spilletid på spiss-plassen.

Sørloth ble kjøpt av RB Leipzig forrige sommer, men han klarte aldri å finne storformen i den tyske klubben. Totalt spilte han 37 kamper og scoret seks mål for Leipzig forrige sesong.

Real Sociedad ble nummer fem i La Liga forrige sesong.