Gå til sidens hovedinnhold

Sørloth om Haaland-sammenligning: - Jeg har mer erfaring

Tirsdag kveld ble Alexander Sørloth presentert som ny RB Leipizig-spiller, og onsdag gjennomførte han sin første pressekonferanse for klubben.

Det var en dårlig skjult hemmelighet som kom fram i lyset da nordmannen ble presentert som Bundesliga-klubbens nye spydspiss.

24-åringen har vært ryktet til flere toppklubber gjennom sommeren, men endte til slutt i Leipzig.

Haaland-sammenligning

Onsdag fullførte Sørloth sin første pressekonferanse som Leipzig-spiller, og var klar på at den tyske storklubben var fristende fra dag én.

- Jeg og agenten min var klare på å fullføre sesongen i Tyrkia før jeg skulle ta min beslutning. Leipzig var mitt førstevalg fra start, og jeg tror klubbens spillestil passer meg godt.

Sørloth ble bedt om å sammenligne seg selv med Dortmund-spiss Erling Braut Haaland, og mente selv at det ikke er mye som skiller de to landslagsspissene.

- Vi liker begge å score mål, og det tror jeg alle kan se. Han liker å løpe inn bak forsvaret, noe jeg også liker. Jeg er litt eldre, med litt mer erfaring, så det får være forskjellen, forteller Sørloth bestemt.

Les også: Ødegaards andre koronatest negativ

- Formen er god

Nordmannen fikk også spørsmål fra salen om hvor mange han håper på å score i løpet av sin første sesong i Bundesliga.

- Jeg liker ikke å sette et tall på hvor mange mål jeg skal score. Førsteprioritet er at laget vinner kampene, så kommer resten som en bonus for meg. Jeg har vært i Oslo i noen uker nå, og fått en preseason der. Så formen er god, fortsetter trønderen.

Les også: Wright om United-duo: - Rett og slett for svake

Han blir også lagkamerat med flere nordiske spillere, blant annet Danmark-spiss Youssef Poulsen og Sverige-stjerne Emil Forsberg.

- Jeg har bare spilt mot Emil på landslaget, men har aldri spilt mot Youssef. De er gode spillere, og vet hva slags stil de har. Tysken min er veldig svak, så jeg må begynne med timer. Fotballspråket er det viktigste fra starten, så tar utgangspunktet derfra.

Alexander Sørloth kan debutere for sin nye klubb i lørdagens Bundesliga-oppgjør mot Bayer Leverkusen.

Kommentarer til denne saken