Gå til sidens hovedinnhold

Sorry, Kurt...

Dette er fremtidens mann, ifølge sykkelekspertisen.

Kurt Asle Arvesen eller Alexander Kristoff?

Det er det store spørsmålet dagen før VM-uttaket. Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd er allerede udiskutable medlemmer av tremannslaget.

Ved å velge Arvesen får man en mesterhjerne med på laget. Kurt er rutinert, taktisk klok og har årevis med erfaring med å prikke inn toppformen når det gjelder.

Les også: - Jeg fortjener VM-plassen

Det negative er at 35-åringen har rukket å bli vraket fra både Tour de France og Vuelta a España hittil i sesongen. Hvordan finner han toppformen da?

Det fremtidige valget
Alexander Kristoff er på flere måter outsideren. 23-åringen gjorde en monumental prestasjon da han kriget til seg fjerdeplassen under Vattenfall Classic.

Rittet i Hamburgs gater er på mange måter høstsesongens høydepunkt for sprinterne – nest etter VM, selvsagt.

Hvem bør få den siste VM-plassen? Si din mening i avstemningen over eller i kommentarfeltet nederst!

Ved å ta ut BMC-rytteren til mesterskapet i Melbourne, vil sportssjef Steffen Kjærgaard signalisere at fremtiden veier tyngst på det norske laget.

I tillegg kan han støtte seg på uttakskriteriene og vise til at Kristoff har langt bedre resultater enn Arvesen denne sesongen. Det er tøft valg, og det blir sikkert kritisert - men det kan likevel være det riktige valget.

- Et lite luksusproblem
Som Olympiatoppens fagansvarlige på sykkel, mener Atle Kvålsvoll at sportssjefen i Norges Cykleforbund har et luksusproblem.

Det skulle da også mangle når Norge skal fylle opp et lag bestående av kun tre plasser. Kvålsvoll gir følgende vurdering av de fire, som med litt godvilje, vurderes til den norske troppen:

- Basert på uttakskriteriene, er det udiskutabelt: Da blir det Alexander Kristoff. Ved å velge Kurt Asle Arvesen får man både masse erfaring og en rytter som ofte presterer godt i store mesterskap. Lars Petter Nordhaug har hatt en god sesong, men det spørs om man ikke bør la han konsentrere seg fullt og helt om Spania rundt. Og så har man Gabriel Rasch: En rytter man alltid kan stole på og en god arbeidshest, sier Kvålsvoll til procycling.no.

- Alle er gode ryttere og de har forskjellige kvaliteter. Sånn sett har Steffen et lite luksusproblem, legger han til.

Thor, Edvald og Alex
Når han blir oppfordret til å velge én av de fire, lar han det skinne igjennom at han har OL i 2012 i tankene. Kvålsvoll dro ned til London i våres for å kikke nærmere på forholdene. Det satte i gang visse tankeprosesser.

- Jeg er opptatt av å se framover mot OL i London. Med tanke på Norges medaljesjanser både under sykkel-VM i Danmark og året etter, er begge løypene som skapt for sprinterne. VM-løypa i Melbourne er nok hardere enn folk tror, så vurderingen min er mer fremtidsrettet.

Les også: - Hadde gitt VM-plassen til Kurt

- Jeg synes det er viktig å bygge et lag som kan kjøre noen mesterskap sammen. I OL-løypa er jeg ikke i tvil om at Thor, Edvald og Alex har det største potensialet. Det kan bli et spennende lag utover. Samtidig er det selvsagt ikke jeg, men Steffen som må vurdere framtid opp mot tidligere bravader – og finne ut hvem han tror har den beste formutviklingen fram mot Melbourne, presiserer Kvålsvoll.

Gino: - Ville tatt ut Kristoff
Det er også et moment at selv om OL-arrangøren virkelig prøver, blir det en skikkelig utfordring å finne tøffe bakker i nærheten av den britiske hovedstaden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- I London vil også Mark Cavendish og hans menn være på banen. Sammen med flere andre, vil de ha sterke interesser for å få til en samlet spurt. Derfor tror jeg Thor, Edvald og Alex vil være en spennende mix, både med tanke på det som har skjedd i år – og videre framover.

Les også: - VM-løypa passer ikke McEwen

Gino van Oudenhove var Kristoffs sportssjef under årene i Team Joker Bianchi. Også han er klar på hvem som bør få den siste VM-plassen:

- Jeg ville ha tatt ut Alexander Kristoff, sier belgieren til procycling.no.

- Hvorfor det?

- Med Thor og Edvald har man gode sjanser til å få en topplassering. Da kan man like gjerne gi den siste plassen til en ung rytter. En rytter som har vist at han kan kjøre på et høyt nivå. I tillegg vet jeg at Alex er en lojal rytter. Hvis han får beskjed om at skal hjelpe Thor eller Edvald, tviler han ikke et sekund på det. Dessuten er han god nok til å få et resultat selv. Kristoff har kjørt resultater gjennom hele sesongen. Med det han gjorde i Hamburg, kjørte han seg selv fram som VM-kandidat. Det er lite sannsynlig at han blir verdensmester, men han har allerede vist at han kan bli en skikkelig god rytter, sier van Oudenhove til procycling.no.

PS! Det endelige uttaket offentliggjøres tirsdag formiddag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her