Sorry, Sir Alex

Foto: (AP/Scanpix)

Det er på sin plass å be Sir Alex Ferguson om en aldri så liten unnskyldning.

12.01.09 18:53

I begynnelsen av sesongen skrev jeg en blogg som handlet om at Chelsea hadde en klar fordel i forhold til United, basert på de to lagenes spillere og de kvaliteter hver og en av dem hadde. Jeg sammenliknet lagdel for lagdel, og mente Chelsea ville komme klart best ut i tre lagdeler. 3-0, med andre ord. Søndag var det United som vant 3-0, og dermed skulle det være bevist en gang for alle hvor feil det går an å ta.

Så sorry, Sir Alex. Jeg vet du leser bloggene mine med argusøyne.

SI DIN MENING NEDERST I SAKEN

Søndag ettermiddag stusset jeg fælt over startelleveren skotten hadde valgt til bataljen mot Chelsea. En midtbane med spillere som Ji-Sung Park, Ryan Giggs og Darren Fletcher var, i mine øyne, noe spett i forhold til Deco, Michael Ballack, Frank Lampard, John Obi Mikel og Joe Cole. Jeg trodde kort og godt Uniteds midtbane ville bli for veik.

Men det Park, Giggs og Fletcher manglet i muskler, tok de igjen på andre områder. Med fasit i hånd er det ingen underdrivelse å si at Fergusons disposisjoner var en mester verdig. For den nevnte trioen løp fillene av Chelsesa superstjerner, som ikke engang i glimt fikk vist hva de er gode for. Det fikk de kort og godt aldri tid til.

Og når United i tillegg har midtstoppere som Nemanja Vidic (er han verdens beste i øyeblikket?) og den ikke mindre imponerende Jonny Evans, er det ingen som savner Rio Ferdinand. Chelsea skapte ikke en eneste sjanse mot Edwin van der Sar, og jeg kan i farten ikke engang huske om de løsnet av et kvalifisert skudd i retning mål. Didier Drogba fyrte riktig nok av et par ganger, men den ene gangen havnet ballen til innkast. Den andre gangen bommet han på ballen. Stort bedre eksempel på Chelseas form i øyeblikket finner du ikke.

Jeg skrev for et par år tilbake, på bakgrunn av det jeg mente var en rekke svake taktiske disposisjoner a la den jeg trodde Ferguson hadde begått søndag, at skottens tid var forbi. At han var gått ut på dato, og at han var for arrogant når han sendte B-laget sitt ut på banen mot sterke som svake motstandere, for å bruke hele troppen og for å spare sine antatt beste spillere i en lang og kampmettet sesong. Jeg har fått en del tyn fra United-fans på bakgrunn av den artikkelen. Og jeg må bare legge meg langflat og innrømme at jeg tok grundig feil. For Ferguson viser gang på gang at han evner å få ut det beste i sine spillere, selv om startelleveren ikke nødvendigvis har den høyeste ukentlige lønnssjekken.

Så jeg sier det igjen: Sorry, Sir Alex.

Samtidig som United imponerte stort i søndagens toppkamp på Old Trafford, er det ingen grunn til å tro at veien nå er åpen for de siste to sesongenes mestere. Vel har de alle muligheter etter søndagens trepoenger, men årets utgave av Premier League har gitt oss mange eksempler på at middelhavsfarerne langt ifra er noen kasteballer. United hadde flyt som fikk med seg tre poeng henholdsvis mot Stoke og Middlesbrough i romjula, og ingen kamp er enkel.

Liverpool tapte poeng mot nettopp Stoke i helgen. Arsenal holdt på å rote det til mot Bolton. Aston Villa klarte så vidt å slå West Bromwich. Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at topplagene vil fortsette å avgi poeng i tiden som kommer.

Men samtidig er det ingen tvil om at søndagens sterke seier var et varsku til Uniteds konkurrenter. Med stjerner som Rio Ferdinand, Michael Carrick, Paul Scholes, Anderson og Carlos Tevez på reservebenken, står United meget sterkt inn mot et særdeles hektisk kampprogram. 3-0 over Chelsea gir i tillegg en solid dose selvtillit.

Det eneste som mangler for United nå, er å få Cristiano Ronaldo for alvor i gang igjen. Han var god mot Chelsea, og bare han kommer i scoringsprotokollen igjen snart også, vil selvtilliten hans vokse. Når verdens beste spiller blomstrer igjen på verdens beste lag, skal det godt gjøres å stoppe de rødhvite hordene.

Jeg skal i hvert fall slutte å tenke at Ferguson ikke vet hva han driver med. Etter to tiår og vel så det med sjefsansvaret på Old Trafford, der pokalene har sprengt det ene skapet etter det andre, er det ingen grunn til å tvile på hans vurderinger.

Så jeg sier det igjen. For siste gang:

Sorry, Sir Alex.

THOMAS ENGER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag