*Nettavisen* Sport.

Søt trøst for Norge

Foto: (FOTO: ERIK JOHANSEN /SCANPIX)

Canada ønsker å takke etter at Bjørnar Håkensmoen hjalp landet til OL-sølv - på bekostning av Norge.

22.02.06 14:15

Ingen skal tro at Canada er utakknemlig etter hjelpen deres damelag i sprintstafetten fikk av Norges sportssjef Bjørnar Håkensmoen da Sara Renner brakk staven.

Håkensmoen ga henne en ny stav umiddelbart, og hjalp dermed Canada til sølv. Norges lag endte på fjerdeplass.

«Det var et olympisk øyeblikk,» skriver kanadisk presse, og fortsetter med å innrømme en viss skyldfølelse etter at Canada med Håkensmoens hjelp snøt Norge for en medalje.

Nå kommer takken, i form av «Prosjekt Lønnesirup».

- Fortjener takk
Foreningen «Independent Communications Dealers Association of Canada» samler nå inn 8.000 kanner med lønnesirup, som skal sendes til Norges Olympiske Komité, som igjen skal fordele gaven videre.

- Vi er overveldet over det som skjedde i OL, sier president Scott Phelan i Bell Mobility.

- Dette er hva OL handler om. Jeg synes de fortjener en klapp på skulderen. Og når de tar sirup på pannekakene sine, kan de tenke på oss kanadiere, sier han ifølge Canadian Press.

Norges ambassadør i Ottawa, Tor Næss, forteller nyhetsbyrået at han allerede har fått hundrevis med e-poster hvor kanadiere takker Norge for Håkensmoens sportsånd. Han mener sirupgaven er en fin gest fra kanadisk side.

- Dette er virkelig spesielt. For oss var det naturlig å gi bort en stav. Denne reaksjonen er overraskende. Lønnesirup er en spesiell ting for Canada, sier Næss.

- Spektakulær gest
Mannen bak «Prosjekt Lønnesirup» heter Michael Page, og er medlem av den samme foreningen. Da han fikk nyheten om hvordan Canada kunne vinne sølv over frokosten i forrige uke, ringte han umiddelbart til Phelan.

- Det var en spektakulær gest av en skikkelig gentleman. Denne trenerens første instinkt var å hjelpe til, fordi han vet at disse utøverne har trent i fem, seks eller sju år for dette løpet, sier Page.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag