Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Souness gamblet - og vant

Sist oppdatert:
Blackburn-manager Graeme Souness kastet debutanten Jonathan Stead (20) utpå mot Middlesbrough. Unggutten takket for tilliten ved å score seiersmålet.

MIDDLESBROUGH – BLACKBURN 0-1: Souness, som lot Martin Andresen bli hjemme for å trene, vraket spissveteranene Andy Cole og Dwight Yorke. Inn kom debutanten Stead – kjøpt for 15 millioner kroner fra Huddersfield sist uke – og Paul Gallagher (19).

Trekket lyktes 100 prosent.

– Kan enda mer

– Både Jon og Paul var fantastiske i dag. De ga ikke (Middlesbrough-stopperne) Gareth Southgate og Chris Riggott noe arbeidsro. De jobbet og slet hele kampen. Og for Jons del tror jeg vi kan vente enda mer av ham. Han har en fanstisk teknikk, sa Souness til Sky Sports etter kampen.

Gallagher var arkitekten og Stead målgjøreren da Blackburn scoret 1-0-målet like før pause. I løpet av et lite øyeblikk gjorde duoen det Yorke/Cole knapt har fått til hele sesongen. Mye tyder på at Blackburn-fansen så et troneskifte på topp hos Souness’ menn. Og kanskje er Martin Andresen snart del av lagmaskineriet også.

Funnet vinnerformelen

– Vi har slitt med å finne vinnerformelen denne sesongen, men denne kampen viste at det bor mye i laget. Nå har jeg god tro på at vi kan slå Newcastle på onsdag, sa Souness.

Full av selvtillitt etter scoringen, var Stead nære på å gjøre både 2-0 og 3-0 i 2. omgang. Men skuddforsøkene gikk like utenfor. Seieren må likevel krediteres Blackburn-keeper Brad Friedel, som sto som en vegg da Boro hev alt i angrep de siste minuttene.

– Han hadde to redninger som var helt ”outstanding”. Han var den beste keeperen i Premier League i fjor, og han fortsetter å imponere i år, sa Souness om den amerikanske sisteskansen.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!