Gå til sidens hovedinnhold

Souness hyller spissene

Patrick Kluivert og Alan Shearer må være de verste spissene for ethvert forsvar, mener Newcastles nye manager, Graeme Souness, etter en overbevisende seier lørdag.

NEWCASTLE - WEST BROMWICH 3-1: Newcastle viste seg endelig fram fra en offensiv og solid side da de kjørte over West Bromwich hjemme på St. James' Park.

Men det måtte en utvisning av WBAs forsvarer Darren Purse før de fikk hull på byllen.

- Verdensklasse

- Hvis du får ballen inn i motstanderens 16-meter, må Alan Shearer være den verste spilleren å spille mot. Han er sterk, har et øye for mål og han er tapper som en løve, sa Souness til Sky Sports etter kampen.

Kluivert havnet også i managerens skytebok: - Patrick er en klassespiller. Vi brukte ham litt feil i 1. omgang, men i 2. omgang skapte han masse trøbbel for forsvaret med sine lure løp og aggressive innstilling.

- Hvis vi bare sørger for å få ballen inn i boksen, så skal vi score masse mål i år. Vi har de rette typene til å omsette innleggene i mål, sa Souness.

God Jenas

Shearer (34) og Kluivert (28) scoret hvert sitt mål mot slutten da WBA ble trykket lenger og lenger bakover på banen etter utvisningen. Laurent Robert sto bak den første målgivende til Kluivert, mens det var kantspilleren Jermaine Jenas (21) som skapte de to neste målene.

Unggutten utfordret, satte fart og traff perfekt med innleggene til først James Milner, og så like etter til Alan Shearer. Dermed gjorde det ikke noe at Geoff Horsfield stanget inn en redusering helt på tampen.

Newcastle er nå oppe på 6.plass på tabellen. Men kanskje like viktig: Souness har fått optimismen og stemningen opp i laget etter konfliktene som rådet i kjølvannet av Bobby Robsons avgang.

HTML EMBED
Reklame

Nå er United-legenden ambassadør for norske fans