RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Souness tviler på reprise

Sist oppdatert:
I fjor overrasket Blackburn med sjetteplass og ble belønnet med spill i UEFA-cupen. – I år er målet bare å overleve i Premier League, mener manager Graeme Souness.

Defensivt, ja vel. Men Souness setter fingeren på et sentralt punkt når det gjelder forhåndsanalysene av årets Premier League: Jevnheten mellom en haug av lagene.

– Fire eller fem lag kan vinne serien – resten av oss prøver desperat å holde oss i den, poengterer Souness.

Stjernene ut

Han har styrket laget med kjente navn som Lorenzo Amoruso fra Rangers og Brett Emerton fra Feyenoord. Henning Berg og Keith Gillespie har forlatt Ewood Park, det samme har stjernene Damien Duff og David Dunn.

– Vi har en sterkere gruppe nå enn i fjor, men mangler to av våre mest eksepsjonelle spillere etter at Duff og Dunn forsvant. I fjor var det bare storklubbene som havnet foran oss, og vi vet at vi ikke kan blande oss inn i den gruppen. Målet mitt er 40 poeng, da klarer vi oss, sier Souness.

Vil ha mer

Skal Blackburn gjenta suksessen fra i fjor, må spissene Andy Cole og Dwight Yorke være adskillig mer på hugget.

– Jeg forlanger flere mål av dem i år. Fjoråret var det målmessig svakeste de to har gjort i Premier League, konstaterer Souness.

Beste keeper

På keeperplassen hadde Brad Friedel en kanonsesong i fjor, og var trolig den beste keeperen i hele Premier League. Henning Berg regjerte i forsvaret, og tyrkiske Tugay er en herlig midtbanespiller som sjelden slår en feilpasning.

På topp var Duff katalysatoren bak mange av scoringene. Nå er han borte, og det gjenstår å se om Cole og Yorke er sultne nok til å gjenfinne sine tidligere scoringsegenskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere