*Nettavisen* Sport.

Southampton-spillerne får utsatt deler av lønnsutbetalingen

TAR GREP: Southampton tar konsekvensene av at koronakrisen skaper økonomiske utfordringer.

TAR GREP: Southampton tar konsekvensene av at koronakrisen skaper økonomiske utfordringer. Foto: Steven Paston (Pa Photos)

Southampton blir den første Premier League-klubben som midlertidig reduserer lønnen til spillerne som følge av koronakrisen.

09.04.20 11:18

Klubben skriver i en pressmelding torsdag at spillerne, trenerne og styret alle er enige om at de får utsatt deler av lønnsutbetalingen for april, mai og juni.

Southampton-spillerne blir dermed de første i Premier League som er enige med egen klubb om en slik lønnsavtale.

Klubben opplyser samtidig om at de øvrige ansatte som ikke blir berørt av lønnsutsettelsene kommer til å beholde hele deres lønn som vil bli betalt av klubben.

Dermed gjør Southampton det motsatte av eksempelvis Tottenham som har varslet at de vil søke om at myndighetene tar deler av regningen for lønnsutgiftene til noen av de ansatte i klubben.

Les også: Premier League-klubbene trues med gigantregning

Ekspertene advarer

Økonomieksperter kommer denne uken med advarsel om at koronakrisen kan få enorme konsekvenser for flere Premier League-klubber.

Geir Tore Kvinen, førsteamanuensis på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, tror flere av klubbene er nødt til å be spillerne om å godta lønnskutt for å komme seg gjennom krisen.

- Flere av klubbene har ikke råd til det her og de vil i hvert fall ikke ha råd til det her i flere måneder, sier eksperten til Nettavisen.

Les også: Ekspertene spår. Dette blir sommerens villeste overganger (+)

Kvinen mener spillerne vil kunne tåle å bære en del av byrden.

- Ledelsen og styrene i klubben er nødt til å fri til spillerne i denne sammenheng. Uten at jeg skal snakke ned spillerne så vil mange av dem ha råd til en lønnsreduksjon i en periode, forklarer Kvinen.

Utsatt på ubestemt tid

Premier League er foreløpig utsatt på ubestemt tid og det er for øyeblikket umulig å si når ligaen kan starte opp igjen.

Dermed vil det viktigste inntektsgrunnlaget for klubbene fortsette å utebli.

Sannsynligheten er derfor stor for at flere av klubbene vil komme til å ta lignende grep som Southampton.

Les også: Kjedelig uten idrett på TV. Her er 15 sportsfilmer du bør se (+)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag