WEST BROMWICH - SOUTHAMPTON 1-2:

Forsøkene var mange, og West Bromwich gjorde et helhjertet forsøk på et comeback, men «The Baggies» måtte se seg slått av Southampton i lørdagens FA-cupkamp på The Hawthorns.

WBA-midtstopper Ahmed Hegazi traff tverrliggeren, mens flere baller ble klarert på mållinja til Southampton. Bortelaget klarte likevel å unngå flere baklengsmål og er dermed videre med seier 2-1.

Wesley Hoedt sendte gjestene foran på en dødball allerede etter elleve minutter. Markeringen fra WBA-forsvaret var helt fraværende i den situasjonen.

Dusan Tadic doblet etter like lang spilletid av den andre omgangen, helt mot spillets gang. Salomón Rondón reduserte med en praktfull volleyscoring to minutter etter det.

Les også: Premier League-spillere beklager etter skandale

HTML EMBED

Tent hjemmelag

Oppladingen til lørdagens FA-cupduell mot Southampton ble heller dårlig for West Bromwich, da fire av klubens mest rutinerte spillere innrømmet dårlig oppførsel under treningsleiren i Barcelona tidligere denne uka.

Jonny Evans, Gareth Barry, en lårskadd Jake Livermore og reservekeeper Boaz Myhill ble der beskyldt for å ha stjålet en taxi. I tillegg skal de ha kommet tilbake til hotellet beruset klokka 05.30, selv om alle spillerne hadde fått forbud mot å dra ut etter midnatt.

Både lagkapteinen Evans og Barry spilte fra start lørdag. Manager Alan Pardew gjorde det klart på forhånd at han ville stille med det beste laget uansett. WBA etterforsker hendelsene i Spania internt, og Pardew kommer ikke til å sette spillere ut av laget før undersøkelsene er gjort ferdig.

Selv om West Brom utvilsomt stilte med et tent mannskap fra start, sviktet de helt i kommunikasjonen da Hoedt fikk styre inn kampens første mål tidlig.

Ti minutter etter sidebyttet var Hoedt nær ved å bidra til et mål imot også, da et heller slapt skudd fra Grzegorz Krychowiak skiftet helt retning i Saints-stopperen. Heldigvis for Southampton var Alex McCarthy kjapt nede og fikk parert ballen til corner.

Praktscoringer

Like etterpå var det isteden Krychowiak som var mindre heldig da han fikk sjansen til å klarere på en god kontring fra bortelaget. Men polakken bommet på ballen da han nådde igjen Dusan Tadic, og serberen brukte plassen han fikk til å sende ballen over Ben Foster med en følsom chip.

0-2-scoringen kom etter en periode der WBA dominerte spillet og var nok veldig bittert for mange hjemmefans.

Men Grzegorz Krychowiak var så definitivt ikke ferdig med å sette preg på kampen. Den utleide Paris Saint-Germain-spilleren svarte med å sende en utsøkt langpasning i rommet bak Southampton-forsvaret, bare to minutter etter Tadics mål.

Akkurat der Krychowiaks ball dalte ned møtte Solomón Róndon den med et perfekt volleytreff. Avslutningen føk knallhardt i nettet bak en sjanseløs McCarthy. Oppgjøret fortsatte med WBA som det førende laget. Flere store sjanser ble skapt, men uten at det ble mer uttelling for Pardews hardt prøvede mannskap.

I tillegg til at klubben er sju poeng unna trygg plass i Premier League, er Albion nå også slått ut av alt cupspill denne sesongen.

- De har vært så nære som det er mulig å komme en scoring til, kommenterte Arnstein Friling i sendingen til Viasat.

Southampton er derimot i kvartfinale i FA-cupen for første gang siden 2005.

To sørkystlag til kvarten

Brighton hadde få problemer med å nedsable Coventry fra nivå fire i sin femreundekamp i FA-cupen. Premier League-laget vant til slutt 3-1 på eget gress.

Jürgen Locadia, Connor Goldson og Leonardo Ulloa sørget for at hjemmelaget var oppe i 3-0-ledelse etter en drøy times spill.

Jonson Clarke-Harris reduserte for bortelaget knappe kvarteret før slutt, men det holdt ikke for League 2-laget.

Dermed lever cupdrømmen videre for Brighton-spillerne.