Gå til sidens hovedinnhold

Southgate tok ut Englands EM-tropp

Mange trodde Liverpool-profilen ville bli vraket, men Trent Alexander-Arnold skal spille EM for England.

Englands landslagstrener Gareth Southgate tok tirsdag ut den endelige EM-troppen. Han tar med seg 26 mann til mesterskapet som spilles rundt om i Europa.

Southgate tok i forrige uke ut en bruttotropp, men denne har nå blitt trimmet. Flere store Premier League-profiler har blitt utelatt fra troppen av ulike årsaker.

Lingard vraket

Rett før uttaket tirsdag kunne Manchester United bekrefte at Mason Greenwood ikke er med i troppen. Han har pådratt seg en skade og må dermed stå over.

LES OGSÅ: Hevder Liverpool- og United-spillere vrakes fra EM-troppen

Det var mye snakk om at Liverpools Trent Alexander-Arnold også ville bli vraket til troppen, men Southgate har funnet plass til den offensive backen.

Fra bruttotroppen er følgende spillere ute: Aaron Ramsdale, Ben Godfrey, Ben White, Jesse Lingard, Mason Greenwood (skade), James Ward-Prowse og Ollie Watkins.

Selv om Lingard, som har imponert på lån i West Ham denne våren, ikke kom med i troppen, får han likevel sjansen i privatkampen mot Østerrike denne uken.

- Det er vanskelig for meg å snakke om Jesse, han har gitt så mye for England og prestert bra på landslaget over lang tid, sier Southgate om uttaket.

LES OGSÅ: Program for EM i fotball 2021

- Jeg ga Lingard, Ward-Prwose og Watkins muligheten til å reise hjem nå, men alle ønsket å fullføre denne samlingen. De ønsket å være en del av gruppen og vet det vil bli involvert i de kommende privatkampene, sier England-sjefen.

- Komplisert

Uttaket betyr også at England tar med seg fire høyrebacker til EM. I tillegg til Alexander-Arnold er også Kieran Trippier, Kyle Walker og Reece James tatt ut.

Profilene Jordan Henderson og Harry Maguire kom med i troppen, selv om begge har slitt med skader den siste tiden og fortsatt ikke er hundre prosent.

- Det mest kompliserte denne gangen har vært skader og hvorvidt vi burde ta sjansen på folk. Med Jordan og Harry har vi to stykker som helt klart ikke er der de burde vært når det gjelder den fysiske formen, sier Southgate på en pressekonferanse.

LES OGSÅ: TV 2-profil Ernst A. Lersveen smittet av korona

- Men vi mener at den erfaringen de har og det at vi tror vi kan få dem dit at de skal bli involvert i turneringen, gjør at det er verdt å ta sjansen. Spesielt siden vi har lov til å ta ut en utvidet tropp på 26 spillere, forteller landslagssjefen.

Dette er troppen

Keepere: Dean Henderson, Jordan Pickford, Sam Johnstone.

Forsvar: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker.

Midtbane: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Decan Rice.

LES OGSÅ: Hevder United-stjernen ønsker alvorsprat med Solskjær

Angrep: Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling.