RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sovnet under gulløpet

Foto: Koji Sasahara (AP)
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen tok også gull i avslapning under VM.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Mens Emil Hegle Svendsen slet seg igjennom førsteetappen for Norge, befant ankermannen seg i skytehallen.

Hva Ole Einar Bjørndalen gjorde? Han sov!

- Jeg sov så lenge jeg kunne. Jeg sov før løpet, jeg sovnet rett før start og jeg sovnet under førsteetappen til Emil også, sier Ole Einar Bjørndalen til Nettavisen.

- Var det så kjedelig?

- Nei, men jeg prøvde bare å slappe av litt. Jeg var borte litt, men jeg våknet. Det var bra. Lagkameratene mine er jo inne der for å skifte. De hadde sikkert vekket meg i tide, sier han.

Sjokkert Svendsen
Hegle Svendsen blir lettere sjokkert da Nettavisen bringer ham nyheten om Bjørndalens spesielle oppladning før stafettgullet.

- Ole Einar forteller at han sov under etappen din, er det en egenskap du misunner ham?

- Jaa.. Sa han det? Da er han i hvert fall avspent. Men det så ut som han var våken på sisterunden i hvert fall, sier Hegle Svendsen.

- Var det så kjedelig å se deg gå strafferunden?

- Ja, serien på stående var i hvert fall til å sovne av. Det var en berg- og dalbane det løpet her. Det var veldig spennende, sier han og kaster ut følgende advarsel til selveste VM-kongen:

- Han er rå når det gjelder. Jeg skal ta ham neste gang, lover «Super-Svendsen».

Reddet av racerfart
Det ble en neglebitende kveld på skiskytterstadionet i Pyeongchang. Norge pådro seg to strafferunder og brukte ni ekstraskudd.

Racerfart i sporet på Hegle Svendsen, Lars Berger, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen, sikret likevel gullet for den norske gjengen.

- Hva kan du si om prestasjonene de tre andre i dag?

- Vi gjorde nøyaktig det vi hadde planlagt. Vi hadde bestemt oss for at selv om en mislykkes med dårlig skyting, skal vi yte 110 prosent. Det Emil gjorde på førsteetappen var veldig bra, og Lars fulgte opp. Selv om man får en strafferunde, så er det bare å gi flatt jern. Den prestasjonen de gjør der er veldig viktig på stafett, sier Bjørndalen.

Ole Einar: - Var nesten kvalm
Selv var han helt på felgen etter energismellen han pådro seg under fellesstarten lørdag. Skiskytterkongen møtte veggen under oppgjøret mot Dominik Landertinger og Christoph Sumann.

Les også: Revansjen!

All sovingen var en del av oppladningen 35-åringen gjorde unna før start.

- Dere gikk utrolig fort i dag. Hvordan klarer dere å mobilisere nok en gang?

- For min egen del har jeg sittet litt på sykkel og spist. Jeg spiste så mye at jeg nesten var kvalm før start. Jeg prøvde å få i meg så mye næring som mulig. Alt var tomt i går og jeg gikk på en liten smell. Da er det vanskelig å hente seg inn igjen.

Fyrstelig feiring
Men det klarte selvfølgelig Bjørndalen. Han smadret Sumann i stigningen på sisteetappen. Dermed ble det nok en seiersfest for de norske herreløperne i Sør-Korea.

Kong Ole Einar og kronprins Emil hadde hver sin versjon om hvordan gullet skal feires i natt.

- Blir det noe feiring på deg i det hele tatt?

- I kveld blir det feiring, helt sikkert!

- Hva innebærer det?

- Å ha artig – uten alkohol.

Trønderbankett
Ettersom det norske laget forlater VM-byen på buss rundt 03.00 i natt (koreansk tid), ble hele laget sendt hjem for å pakke etter pressekonferansen.

Deretter er det mulig at Hegle Svendsen kan starte på sin del av feiringen. Gullet reddet tross alt et magert mesterskap for trønderens del.

- Nå skal vi vel feire litt. Det er ingen grunn til å legge seg nå. Vi skal feire på ekte trøndervis, smeller det fra Svendsen.

Han reiser rett hjem til Trondheim i løpet av natten, mens Ole Einar setter seg rett på flyet mot Vancouver og Prøve-OL.

Han får sikkert sove på flyet også!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere