Gå til sidens hovedinnhold

Søvnløs Weng revansjerte seg etter spørsmål om vraking

- Jeg tipper det var mange som ikke skjønte hvorfor jeg skulle stille til start engang, sier Heidi Weng etter VM-stafetten i Seefeld.

SEEFELD (Nettavisen): Heidi Weng slo tilbake etter nedturen på 10-kilometeren da Norge tok sølv på torsdagens stafett.

Weng gikk en god første etappe og sendte Ingvild Flugstad Østberg ut på den andre etappen i følge med svenskene, som til slutt vant stafetten foran det norske laget.

Oppladningen var imidlertid alt annet enn optimal for Weng, som kun fikk et par timers søvn natt til torsdag.

- Jeg har vært så nervøs, og jeg har nesten ikke sovet. Jeg har nesten ikke klart å teste ski, så nervøs har jeg vært, sier Weng til Nettavisen etter torsdagens stafett.

- Mange skjønte ikke hvorfor jeg gikk

Weng tar det som en personlig seier at hun fikk en god opplevelse i sporet, etter at hun fikk spørsmål om hun burde bli vraket til stafetten tidligere denne uka.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg får gå en etappe for Norge, og jeg tipper det var mange som ikke skjønte hvorfor jeg skulle stille til start engang, så da fikk jeg vist at førsteetappe kan jeg, sier Weng.

Det var på den tredje etappen at gullet røk for Norge, da Charlotte Kalla kjørte ifra Astrid Uhrenholdt Jacobsen og ga Stina Nilsson et forsprang på 18,8 sekunder på Therese Johaug.

- Ingen frykter Stina Nilsson

Heidi Weng vil imidlertid ikke legge noe skyld på lagvenninnen.

- Det er ingen som skal ha noe skyld i det her. Da skal jeg også være misfornøyd med at jeg ikke gikk fra Ebba. Det klarte jeg ikke. Vi går sammen som et lag, og det er ingen sin feil.

Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle gå den siste etappen for det norske laget. Etter et lagmøte der det kom fram at ingen ønsket å gå ankeretappen, falt valget på Therese Johaug.

- Frykter dere Stina Nilsson og hennes spurtegenskaper?

- Nei, nei, nei. Vi ville prøve på noe nytt og da ble det sånn. Det er ingen som frykter Stina. Hvem som helst kunne gått sisteetappe, men jeg tror ikke jeg hadde gått fra Stina Nilsson. Hun gjorde en bra jobb, og de var bedre enn oss.

Johaug ville ikke gå siste etappe

På spørsmål fra NRK innrømmer Therese Johaug at hun ikke var spesielt begeistret for å gå den siste etappen mot Stina Nilsson.

- Det er trenerne som tar ut laget og det er en ære å få tildelt en sisteetappe. Jeg sa på en måte til trenerne at «hvis dere mener jeg er den riktige, så tar jeg den». Men vi hadde en del diskusjoner.

- Det var ikke sånn at du sa «yes»?

- Nei, det skal jeg ærlig innrømme, sier hun.

Johaug klarte å tette luken til Nilsson, men var sjanseløs da den svenske gullvinneren fra lagsprinten ga full gass på oppløpet.

For kvinnenes del avsluttes VM med 30-kilometer fristil førstkommende lørdag.

Kommentarer til denne saken