ITALIA - SPANIA 1-2:

I sommerens EM-semifinale sendte Italia spanjolene hjem til Spania etter seier på straffesparkkonkurranse. Men i onsdagens Nations League-semifinale fikk Spania sin revansje da de herjet mot europamesterne på San Siro i Milano, og vant 2-1.

I finalen venter vinneren av torsdagens semifinale mellom Frankrike og Belgia.

Spania kjørte over Italia i store deler av kampen, og to mål av Ferran Torres sørget for en fortjent seier til Luis Enrique sine menn. Et klønete rødt kort til Leonardo Bonucci i første omgang gjorde ikke arbeidsvilkårene til hjemmelaget særlig bedre.

Utvisningen kom da Bonucci fikk sitt andre gule kort etter å ha plantet albuen i en spansk spiller. Ekspert Morten Langli synes det var helt fortjent at Juventus-stopperen ble utvist.

- Bra dømt. Idiotisk albue. Klønete av Bonucci, skrev han på Twitter.

Men selv om Spania briljerte i store deler av kampen ble avslutningen av semifinalen svært spennende. For i det 83. minutt utnyttet Italia en stor spansk feil, og Pellegrini kontret inn en redusering etter å ha blitt servert av Chiesa.

Men scoringen viste seg å bli en trøstescoring. Spania kontrollerte de siste minuttene av kampen og brøt Italias rekke på 37 kamper uten tap.

Tapet er det første for Italia siden de tapte 1-0 mot Portugal 10. september i 2018. Før onsdagens kamp hadde de spilt 37 kamper på rad uten å tape, noe som er rekord.

Torres-scoring

Det var Spania som utvilsomt kom best i gang, i det som ble en svært underholdene første omgang. Etter først å ha misbrukt en stor mulighet i det 14. minutt, sendte Ferran Torres spanjolene i ledelsen noen minutter senere.

Oyarzabal slo knallhardt inn foran mål, og der hadde Ferran Torres løpt seg fri fra markeringen til Bastoni. Manchester City-spilleren sendte ballen kontrollert i mål via stolpen, og ga Spania en drømmestart.

- Det er en praktfull scoring, sa ekspertkommentator Petter Myhre om scoringen.

- Vakkert av Spania, skrev ekspert Morten Langli på Twitter.

Like etter avspark gikk Spania rett i strupen på Italia nok en gang. Det endte med at Donnarumma holdt på å glippe ballen inn i eget mål etter et skudd fra Marcos Alonso, men Bonucci fikk til slutt klarert ballen vekk fra streken og ut til corner.

Italia kom seg mer med i kampen etter hvert, og kom til to gedigne muligheter med ti minutter igjen av første omgang.

Bernardeschi avsluttet en flott kontring fra Italia med et frekt skudd i nærmeste hjørnet, som Unai Simon fikk slått i stolpen.

Like etter spilte Emerson en smart ball inn i feltet til Insigne, som bare trengte å bredside ballen forbi Unai Simon for å score. Men Napoli-profilen mislyktes skikkelig, og ballen gikk til side for mål.

- Er det mulig? Sjelden bom fra en meget, meget sikker mann, utbrøt Endre Olav Osnes.

Rødt kort og ny Torres-scoring

Men Insignes gedigne miss ble ikke det som svei mest for Italia i første omgang. Bonucci traff en motspiller med albuen i en duell, og midtstopperen som hadde et gult kort fra fikk sitt andre gule kort, og deretter det røde kortet.

Og vondt ble til verre for Italia like før pause. Spania utnyttet raskt at de var én mann mer på banen, og satte inn 2-0 på overtid av første omgang.

Nok en gang kom scoringen etter nydelig angrepsfotball av spanjolene. Etter flere lekre kombinasjoner ble ballen løftet inn til Ferran Torres på bakerste stolpe. Han styrte ballen tilbake i motsatt hjørne med en nydelig heading.

- For en vanvittig fotball. Det kan ikke gjøres vakrere, utbrøt Osnes.

Sen Italia-scoring

Andre omgang ble ikke så overraskende styrt i stor grad av Spania, men Italia kom seg likevel til noen muligheter på kontringer.

Rett etter timen var passert slo Di Lorenzo en bakromsball til Chiesa, som Juventus-stjernen dundret i stolpen.

Villarreal-talentet Yeremi Pino kom inn i andre omgang, og viste seg frem med noen lekre detaljer i landslagsdebuten. I det 64. minutt dro han av en mann før han løftet ballen inn på bakre stolpe. Der var Oyarzabal og han headet ballen like til side for stolpen.

Det så lenge ut til at kampen kom til å ebbe ut med en sikker 2-0-seier til Spania, men i det 83. minutt utnyttet Italia en stor spansk feil.

Chiesa fikk en hel banehalvdel å kontre på, og alene med keeper dyttet han ballen til Pellegrini som satte ballen i det åpne målet.

Men scoringen ble bare trøstescoring. Spania kontrollerte de siste minuttene av kampen og tok seieren. I finalen venter enten Frankrike eller Belgia.