Gå til sidens hovedinnhold

Spania-proff vender hjem

Etter tre år i spansk håndball, har Eivind Nygård bestemt seg for å dra hjem til Norge ved sesongslutt.

Eivind Nygård er inne i sin tredje sesong i den spanske klubben Torrevieja. Til sommeren har han bestemt seg for å dra hjem til Norge.

Mens Kristian Kjelling, Stian Vatne og Ole Erevik har en fin hverdag i toppen av den spanske toppserien, sliter Nygård og Torrevieja med å unngå nedrykk.

Kjemper mot nedrykk
I bodøværingens tid har det blitt heistilværelse og i øyeblikket ligger laget an til nedrykk igjen.

- Vi har bare seks poeng så langt. To lag rykker ned. Ett lag sliter med null poeng og er så godt som klar for nedrykk. Vi kjemper med fire andre lag om å unngå den siste nedrykksplassen. Det hadde vært artig å avslutte proffkarrieren i Torrevieja med å sikre plassen i toppserien, sier han til Avisa Nordland.

Tiden i Torrevieja har bydd på flere overraskelser for 30-åringen.

- Jeg tror ikke Torrevieja er en slags mønsterklubb med tanke på kontinuitet og slike ting, sier han.

Fire trenere på tre år
I sine snart tre år i klubben har han opplevd fire ulike trenere og at 18 spillere har forsvunnet. Da han kom tilbake til klubben etter sommerferien foran denne sesongen, var det ny trener og nesten helt ny spillerstall på plass.

- De hadde også kjøpt inn to nye strekspillere. En spanjol og en russer. Dermed ble jeg henvist til en plass på tribunen i første halvdel av sesongen, forteller han.

Men det løste seg etter hvert. En av linjespillerne fikk sparken.

- Jeg fikk plutselig spille igjen. Det er jo greit det. Sånn for egen del har det fungert helt greit spillemessig, men laget sliter i bunnstriden og uroen er stor, sier han.

Selv om det har vært turbulente år, så er han ikke lei seg for at han dro til Spania.

- Jeg har lært et nytt språk. Jeg har ikke stagnert som håndballspiller. Jeg har også fått se store deler av Spania, sier han.

Kommentarer til denne saken