Gå til sidens hovedinnhold

Spanias første ble gull

TUNIS (TV 2 Nettavisen): Spania hadde aldri tatt medalje i VM-sammenheng før i år. Da tok de for sikkerhets skyld den edleste av dem alle. Og for en måte de gjorde det på.

SPANIA – KROATIA 40-34: Spania har vært i verdenstoppen i over 20 år og har gjort det skarpt både i OL og EM, men i EM har de aldri lykkes.

Etter OL-fiaskoen i sommer forsvant blant andre superstjernen Talant Dujsjebajev ut av laget. Tidligere har spillere som Enric Masip, Rafael Guijosa, Antonio Ortega og Inaki Urdangarin forsvunnet ut.

- Før var det store stjerner. Men nå har vi en fin blanding av rutinerte og unge spillere, sier Iker Romero til TV 2 Nettavisen.

Kroatia var favoritter
Og «Nye Spania» imponerte virkelig i VM-finalen mot Kroatia.

De fleste trodde Kroatia skulle få lett spill frem mot sitt andre strake VM-gull, men det var ikke spanierne innstilt på.

- Nå er det bare gull som teller for oss. Sølv bryr vi oss ikke om, sa Romero til TV 2 Nettavisen etter semifinalen lørdag.

De gikk ut i forrykende tempo og kjørte rett og slett over kroatene.

God Hombrados
Bakerst hadde José Javier Hombrados fått tillit igjen etter at David Barrufet storspilte i semifinalen mot Tunisia.

Han takket for tilliten med spill som til tider til og med overgikk det han presterte mot Norge.

- Vi har to av verdens fem beste målvakter, sier Romero.

Fremover holdt Kristian Kjellings lagkamerat i Ademar Leon, Juan Garcia, lekestue på venstrevingen. Han ble kampens toppscorer med 11 mål.

Kampen var i realiteten avgjort allerede ved pause. Da ledet Spania med åtte mål, 21-13.

Andre omgang ble bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Hombrados klarte ikke å holde oppe samme nivå som før pause og overlot etter hvert plassen til Barrufet.

Pettersen trodde på Spania
Den eneste som har grunn til å være fornøyd med innsatsen sin hos Kroatia var Glenn Solberg og Johnny Jensens lagkamerat i Flensburg-Handewitt, Goran Sprem. Venstrevingen scoret fire mål.

- Kanskje det er vårt år i år, sa Hombrados til TV 2 Nettavisen etter kampen mot Norge.

Og hvor rett han fikk. Iker Romero fikk æren av å sette inn Spanias mål nummer 40 for kvelden halvannet minutt før slutt.

Spania tok ikke bare sin første VM-medalje i historien. De vant også sitt første mesterskap noensinne.

En annen som fikk rett var Gunnar Pettersen. Den norske landslagssjefen sa lenge før VM startet at Spania hadde det beste mannskapet og holdt dem som favoritter til VM-tittelen.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken