RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk avis: - Neymar vil tilbake til Barcelona

VERDENS DYRESTE: Neymar ble tidenes dyreste fotballspiller da han gikk fra Barcelona til PSG.
VERDENS DYRESTE: Neymar ble tidenes dyreste fotballspiller da han gikk fra Barcelona til PSG. Foto: Lionel Bonaventure (AFP)
Skal ha forhørt seg med personer i klubben om det er mulig med en retur.

Den spanske avisen Mundo Deportivo hevder at Neymar har sett seg lei av tiden i Paris, og har allerde forhørt seg med gamleklubben Barcelona om en mulig retur.

Neymar ble tidenes dyreste spiller da han gikk fra Barcelona til Paris Saint-Germain sist sommer. Den franske klubben betalte utkjøpsklausulen i brasilianerens kontrakt på svimlende 222 millioner euro (ca 2,1 milliarder kroner).

Disse forespørslene skal, ifølge avisen, ha kommet før fotskaden og Champions League-exiten mot Real Madrid.

Neymar skal nemlig ha spurt både tidligere lagkamerater, som han fortsatt holder kontakt med, samt direktører og ansatte i den katalanske storklubben om en retur kan være aktuell.

Les mer: Ulland Andersen: - Ingen i Eliteserien matcher fotballen vår

Ut av Messis skygge

De hevder at Neymars argumenter for å dra fra Barcelona var at han ønsket å finne sitt eget lag, og bevege seg ut av Lionel Messis skygge. Han skal også ha blitt «blendet» av PSGs vanvittige økonomiske makt.

Han skal nå, ifølge Mundo Deportivo, ha innsett at overgangen ikke vil hjelpe ham med å vokse som fotballspiller. Han skal ikke ha regnet med at Ligue 1 var av så mye lavere kvalitet enn spanske La Liga.

GLADERE DAGER: Neymar skal ønske en retur til Barcelona, melder Mundo Deportivo.

Brasilianeren skal også lengte tilbake til en garderobe uten drama og intriger, slik det var hos Barcelona. Han skal ha blitt overrasket over den tøffe innstillingen mot ham i Paris. De skriver videre at tittelen som verdens dyreste fotballspiller også har satt sine spor, og gjør veier tungt, da det konstant forventes at hans lag skal vinne 3-0.

Les mer: - Kan selge Mbappé for å blidggjøre Neymar

Spill for galleriet?

Likevel skal ikke Barcelona ha sett på dette som aktuelt akkurat nå. Klubben, som leder La Liga suverent og møter Chelsea i Champions Leagues åttedelsfinale, skal uansett ikke være forespeilet for sommeren 2018.

Neymar skal nemlig være klar på at han ikke kan forlate den franske hovedstaden før sommeren 2019. Det skal også være flere innad Barcelona som ikke var fornøyde med måten Neymar forlot klubben, og anser situasjonen som et åpent sår.

Barcelona skal også være usikre på om Neymars tilbud skal være en måte å rettferdiggjøre en overgang til erkerival Real Madrid. For dersom Barcelona skulle si nei, vil dette gi Neymar en mulighet til å kunne si «jeg vil egentlig til Barcelona, men dersom de ikke ønsker meg må jeg dra dit jeg er ønsket», hevder avisen.

Neymar står med totalt 29 scoringer og 19 målgivende på 30 kamper denne sesongen for Paris Saint-Germain. Unai Emeys menn leder franske Ligue 1 med hele 14 poeng ned til Monaco på andreplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere