RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk misse-konkurranse

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV2 Nettavisen): Bom, bom, bom. Bom, bom, bom. Nær halvparten av de spanske straffene på tirsdagens Ullevaal-trening endte uten nettkjenning.

Ytterligere et håp om norsk avansement er tent etter begredelig spansk straffe-trening på Ullevaal tirsdag.

Imponerte ikke

Den var alt annet enn imponerende, den femti minutters treningsøkta Spania hadde på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Ikke bare var intensiteten lav, taklingene var fraværende og nettkjenningene like sjeldne som positive Victor Norman-overskrifter.

Skulle spanierne bedømmes ut fra det de viste på generalprøven på Norges landslagsarena, kan onsdagen bli en eneste lang parademarsj ned mot Fotball-EM i Portugal.

Det blir det selvfølgelig ikke, men en ting gir grunn til norsk optimisme: De spanske spillernes avslutninger var det liten grunn til å bli skremt over, og straffesparkene var nærmest som en vits å regne.

Straffesparkkonkurranse?

Skulle resultatet bli 2-1 til Norge etter full tid, og Norge fortsatt står som ettmålsvinner etter ekstraomgangene, vil onsdagens kamp bli avgjort på straffesparkkonkurranse. Derfor har begge lagene brukt tid på å terpe avslutninger fra ellevemeteren den siste tida.

Raul trente avslutninger med vekslende hell i regnet på Ullevaal tirsdag.
Raul trente avslutninger med vekslende hell i regnet på Ullevaal tirsdag.

Og mens Norge scoret på 22 av sine 26 forsøk fra krittmerket på den siste treninga i Valencia, scoret Spania kun på åtte av 14 straffer på tirsdagskvelden. Fire skudd ble reddet av keeperne Santiago Canizares og Iker Casillas, mens to av skuddene gikk i treverket og utenfor.

At Spania har brukt så pass mye av sin treningstid på å trene straffespark er neppe noen tilfeldighet, og det viser hvor mye Iñaki Sáez’ mannskap frykter Norge. Treningsmetodene har imidlertid ikke gått upåaktet, og i Spanias største sportsavis, Marca, ble det i dag rettet kritikk mot den lave intensiteten på de spanske treningene.

”Revolusjon”

Samme avis gikk tirsdag kveld også knallhardt ut mot det spanske laguttaket på sine nettsider. Med krigstyper og som hovedsak bruker avisa kun et ord på Sáez’ mannskap som møter Norge i morgen: - Revolusjon!

Og det er ikke fritt for at det er visse overraskelser. Hodesterke Martin Cesar går som forventet inn og erstatter suspenderte Carlos Marchena i midtforsvaret. På midtbanen kommer den talentfulle Real Sociedad-spilleren Xabi Alonso inn for Ruben Baraja, mens Vicente og Juan Carlos Valerón erstatter Jose Reyes og urutinerte Fernando Torres.

Dermed blir etter all sannsynlighet Raul flyttet frem i en mer offensiv rolle enn han hadde i Valancia sist lørdag.

Det spanske laget blir dermed slik:

Iker Casillas, Michel Salgado, Ivan Helguera, Martin Cesar, Carles Puyol, Xabi Alonso, David Albelda, Joseba Etxeberria, Vicente, Juan Carlos Valeron, Raul.

Trener Iñaki Sáez tok et værforbehold: Skulle forholdene bli enda verre enn det de var tirsdag, ville den mer defensive Ruben Barraja erstatte Juan Carlos Valeron.

Tror du Norge kan slå dette laget? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere