RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk stjerne blir hjelperytter

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Luis Leon Sanchez er ikke som alle andre.

Etter fire år hos Caisse d'Epargne ble det tidligere i høst kjent at Luis Leon Sanchez skifter trøye foran 2011-sesongen.

Vel, det ville han gjort uansett da det spanske storlaget bytter hovedsponsor (Movistar neste år).

Etter at Alejandro Valverde ble terrorisert av dopinganklager og utestengt i to år var Sanchez lagets største stjerne forrige sesong. Nå venter altså nederlandske Rabobank.

Forbredelsene foran 2011-sesongen er allerede godt i gang.

- Det er flotte treningsforhold, noe jeg utnytter for å komme i god form, sier Sanchez biciciclismo ifølge cyclingnews.com, selv etter en kald start på den spanske vintersesongen. Planen er som tidligere; God form i Algarve, og enda bedre i Paris-Nice.

Jobber for laget
Til tross for 11.-plassen i Tour de France vil han hjelpe lagkamerat og ikke minst klatresterke Robert Gesink til en topplassering i juli.

- Touren 2011 vil bli hardere enn 2010. Det er for en ren klatrer og det har vi i Gesink. Jeg tenker på lagets behov, men håper selvfølgelig på litt frihet, men totalt sett må jeg tenke mer på Gesink enn meg selv. I vueltaen vil jeg ha mer frihet, bekrefter Sanchez.

27-åringen befinner seg i toppen på de fleste rankinger etter en flott sykkelsesong hvor seieren i klassikeren Clasica San Sebastian nok rager høyest i tillegg til sterke prestasjoner i blant annet Paris-Nice, Tour de France og Vuelta a Espana.

Etter flere sesonger i tospann med Alejandro Valverde er nok Sanchez rustet til samarbeidet med Gesink.

Språkproblemer
- Han er ung og har vist at han kan være blant de beste i touren. Det handler mye om selvtillit, og for Rabobank-laget er det viktig med en nederlandsk leder, mener Sanchez.

Etter Mensjovs avskjed var det nok få som forventet en signering av Sanchez' kaliber, men Rabobank-leieren håper trolig på et samarbeid hvor Sanchez og Gesink kan spille på hverandres styrker. Gesink som lettvekter i fjellene eller bakkene og Sanchez som kjøresterk i litt mindre kupert terreng.

Da procycling.no forsøkte seg på et intervju med spanjolen i forbindelse med Tour de France-åpningen fikk vi lite respons. Engelsken var ikke plass, noe vi for øvrig ante etter den litt lite snakkesalige lagpresentasjonen dagen før.

- Erfaringen til Freire og Garate i tillegg til ankomsten av Carlos Barredo (kommer fra Quick Step) har vært viktig for meg. Alle på laget tok meg imot på en god måte, avslutter Sanchez.

PS! Broren til sykkelrytter Luis Leon, Pedro Leon Sanchez Gil, spiller for Real Madrid i den spanske toppserien.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere