*Nettavisen* Sport.

Spanske medier hevder at Lionel Messi har vunnet Ballon d'Or

Et bilde av Ronaldo, Messi og van Dijk.

Spanske Mundo Deportivo hevder at Lionel Messi har fått beskjed om at han har vunnet Ballon d'Or. Cristiano Ronaldo og Virgil van Dijk er de to andre nominerte. Foto: Fabrice Coffrini [jonathan Nackstrand (AFP)

Den spanske avisen Mundo Deportivo hevder at Lionel Messi allerede har blitt fortalt at han har vunnet sin sjette Ballon d'Or-tittel, selv om utdelingen ikke finner sted før i neste uke.

26.11.19 14:09

Den argentinske superstjernen er nok en gang blant de tre finalistene til årets Ballon d'Or, sammen med Virgil van Dijk og Cristiano Ronaldo.

Utdelingen finner sted 2. desember i Paris, i regi av France Football magazine. Spanske medier hevder at journalister fra det franske fotballmagasinet har besøkt argentineren i Barcelona, og fortalt ham at han har vunnet prisen.

Nok en kanonsesong

Messi vant sin tiende La Liga-tittel forrige sesong. Superstjernen dominerte nok en gang, og leverte 36 nettkjenninger og 13 målgivende pasninger i Barcelonas gullsesong.

Denne sesongen står argentineren oppført med åtte mål og fem målgivende på åtte kamper i La Liga. Barcelona ligger nok en gang på toppen av tabellen, 13 kamper inn i sesongen.

Dersom ryktene stemmer kan Messi skilte med hele seks gullballer, flest av alle gjennom tidene. Nærmeste utfordrer er Ronaldo, som står oppført med fem.

Tøff konkurranse

Ronaldo har også fortsatt skåringsformen fra tidligere sesonger, og det hele ble kronet med seriegull da Juventus vant Serie A i våres. I tillegg ledet han Portugal til seier i Nations League.

Van Dijk er den tredje utfordreren, og også han hadde en kjempegod sesong i forsvaret til Liverpool. Nederlenderen spilte en viktig rolle i Liverpools triumf i Champions League, og ble tildelt prisen som UEFAs beste mannlige spiller tidligere i år.

Mbappe: - Individuelt sett er Messi best

Unggutten Kylian Mbappe er blant de som har uttalt seg om utdelingen. For hans del er det ikke tvil om hvem som fortjener prisen.

- Messi. Individuelt sett har han vært den beste i år.

Messi og Barcelona møter Borussia Dortmund i Champions League onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.