RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: DOUG PENSINGER (scanpix)

Spår Cav-trøbbel i nytt lag

- Grunnen til at Cavendish har vært så suksessfull er at vi førte han frem i den perfekte posisjonen i hvert eneste ritt.

Bak enhver suksessfull mann står det en sterk kvinne, er det noe som heter.

I sykkelsporten er det heller slik at bak enhver suksessfull sprinter står det gjerne en opptrekker i verdenstoppen.

For Mark Cavendish har denne mannen vært Mark Renshaw de siste tre årene. Uten australierens evne til å lede briten til de perfekte posisjonene gang på gang, er det lite sannsynlig at Cavendish hadde hatt en like imponerende merittliste som han har nå.

Skal bruke det han har lært til å slå Cav
Allerede under tiden i Credit Agricole viste Renshaw prov på kvaliteter som opptrekker, men rollen som sisteopptrekker måtte han som oftest se at Julian Dean fikk. Det franske laget fikk på mange måter ikke ut potensialet som lå i australieren.

Det gjorde derimot HTC. I Mark Cavendish fikk Renshaw verdens beste sprinter å jobbe for. Det tok ikke lang tid før han selv utviklet seg til å bli verdens beste opptrekker.

Nå skal han bruke det han har lært til å hjelpe seg selv frem til suksess, som Rabobanks nye spurtstjerne.

- Egenskapene jeg lærte meg i HTC kommer til nytte når jeg nå skal bli spurteren i laget, sier Renshaw til cyclingnews.

- Jeg mener jeg har gode lederegenskaper. Hvis jeg klarer å bruke dem, tror jeg det kan være en stor fordel.

Og Renshaw trenger alt han har gående for ham. For selv om det er liten tvil om at han er en av verdens raskeste syklister er det en stor overgang å gå fra å være verdens beste opptrekker til å prøve å bli verdens beste spurter.

Spår flere kaosspurter
Selvtilliten han tok med seg fra Tour of Qatar i år, da han vant hele rittet sammenlagt, blir viktig. Der viste han at han kan, så lenge han får muligheten. Men forskjellen på suksess i Tour of Qatar og Tour de France er stor. Veldig stor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På den andre siden er det ikke bare Renshaw som ser frem til nye utfordringer. Cavendish bytter også lag, for første gang i hans profesjonelle lag. Selv om det er liten tvil om at den regjerende verdensmesteren kommer til å få god støtte i Team Sky, tar det tid å bygge nye relasjoner.

- Grunnen til at Cavendish har vært så suksessfull er at vi førte han frem i den perfekte posisjonen i hvert eneste ritt, forklarer Renshaw.

- Neste år kan det være at vi kommer til å se litt mer kaos i spurtene. Jeg liker ikke å si det, og jeg liker ikke de kaotiske spurtene, men samtidig tror jeg ikke det er så mange lag som er sterkere enn de andre, og derfor vil det jevnes ut.

Han spår med andre ord tøffere arbeidsvilkår for verdensmester Cavendish neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere