Magnussen har skapt store overskrifter i hjemlandet Danmark etter formel 1-debuten. Han slo til med en sensasjonell annenplass i sesongåpningen Australias Grand Prix søndag.

21-åringen spås en stor framtid i F1-sirkuset. Da kan han også regne med å få godt betalt.

– De beste førerne tjener et tresifret millionbeløp i året, så potensialet til Kevin er meget interessant. Hvis Kevin leverer varene og forvalter sitt kommersielle potensial optimalt, så vil han også være der oppe, sier administrerende direktør Thomas Badura i selskapet SponsorPeople, ifølge Ritzau.

Kunne tjent mer

Foreløpig er det ikke det økonomiske som veier tyngst for Magnussen. Da han i fjor ble klar for McLaren, kunne han sannsynligvis ha tjent mer penger på å skrive under for et dårligere lag. McLaren betaler ikke den høyeste grunnlønnen.

– Kevin har gjort det helt riktig ved kanskje å takke nei til en litt høyere lønn på et dårligere lag. Bare etter søndagens løp stiger markedsverdien for Kevin. Både når det gjelder lønn og de kommersielle perspektiver, mener Badura.

McLaren har avtaler med et klesfirma og en klokkefabrikant, og dansken kan derfor ikke fritt velge alle sine egne sponsorer. Kenneth Cortsen mener Magnussen vil komme i en sterkere forhandlingsposisjon med teamet etter hvert.

– En må regne med at Kevin kan få mer frihet i en ny kontrakt samtidig som han kan få mer i grunnlønn, sier Cortsen.

Is i magen

Han sier timingen blir avgjørende for hvordan Magnussen utnytter sine kommersielle muligheter.

– De interesserte vet at jo tidligere de kan binde ham, jo billigere blir det å få ham. Vil han inngå kontraktene her og nå, eller har han is i magen og tør å vente? I sport er det alltid en risiko for at du blir skadd eller på en annen måte får ødelagt karrieren av forhold som du selv ikke er herre over, sier Cortsen.

Neste VM-runde er i Malaysia 30. mars. (©NTB)