Gå til sidens hovedinnhold

Spår endring for Ødegaard i Real Madrid etter Ancelottis inntreden: - Nå tror jeg det er slutt

La Liga-ekspert tror Martin Ødegaard enten satses på i Real Madrid eller blir solgt denne sommeren.

Torsdag forrige uke ble det klart at franskmannen er ferdig i som sjef for Real Madrid etter sin andre periode som manager i klubben.

- Jeg drar fordi jeg føler klubben ikke har troen på meg lenger som jeg trenger eller støtten til å bygge noe på medium eller lang sikt, skrev Zidane i et brev til Real Madrid-fansen.

Ikke mange dager senere ble det bekreftet at italienske Carlo Ancelotti tar over manager-jobben. Han forlater Everton og tar over den spanske storklubben for andre gang i sin karriere.

- Synes kanskje det ble mistolket litt

En som vil bli påvirket av endringene på managersiden i Real Madrid er Martin Ødegaard. Den norske landslagskapteinen har to år igjen av kontrakten med klubben. Ødegaard har nettopp avsluttet et låneopphold i Premier League hos Arsenal.

– Jeg har ikke så mye å si om det nå. Det er landslagssamling og to viktige kamper. Jeg har vært på lån og har kontrakt med Real i noen år til. Det er det jeg forholder meg til. Utover det har jeg ikke så mye å melde akkurat nå, sa Ødegaard på en pressekonferanse tirsdag i Marbella der Norge befinner seg på landslagssamling i disse dager.

Viasports Spania-ekspert Petter Veland er spent på hva som vil skje med Ødegaard nå som Ancelotti igjen tar over ansvaret i Real Madrid.

- Jeg regner med at dette famøse boksitatet kommer til å bli dratt opp igjen. I og med at han navnga Ødegaard og påpekte at han var en spiller som en fremtidig Real Madrid-trener skulle vurdere og ikke nødvendigvis han. Han var aldri Ancelotti sin spiller. Nå er han plutselig tilbake, sier Veland til Nettavisen.

Ødegaard fikk selv spørsmål om Ancelottis tidligere uttalelser etter onsdagens landskamp mot Luxembourg.

- Det ble litt greier om det sist. Så synes jeg det kanskje ble mistolket litt av enkelte, men det er sånn det er. Det er ikke noe jeg stresser med, svarte Ødegaard på TV 2s spørsmål og fortsatte.

- Han sa vel bare at jeg var en spiller for fremtiden og at man ofte ikke så god tid i Real Madrid som trener. Det var vel det han sa. Jeg legger ikke noe særlig i det, sier den norske landslagskapteinen.

Les også: Advarer Ødegaard mot nytt utlån: - Ingen har hatt suksess med en slik karrierevei

- Nå tror jeg det er slutt

Veland er tydelig på at Ødegaard aldri var Ancelotti sin spiller i italienerens forrige periode som manager i klubben.

- Nå er det paradoksalt nok han som får jobben med å sørge for at Ødegaard tar de neste stegene i Real Madrid. Om det er godt eller dårlig nytt, jeg tror det ligger sånn midt på treet, sier Veland.

Ødegaard har nå to år igjen av kontrakten med La Liga-giganten. Nå tror eksperten at Real Madrid vil se over troppen i løpet av de neste ukene og gjøre nødvendige endringer i samråd med Ancelotti.

- Det er et puslespill der Ødegaard blir en av veldig mange brikker, analyserer Veland.

Leieoppholdet til 22-åringen i Arsenal er per definisjon nå avsluttet. Torsdag la London-klubben ut en melding der de takket blant andre Ødegaard for innsatsen.

- Real Madrid sitt behov, Ancelotti sine vurderinger og Ødegaard sitt ønske vil være formende for om han blir i Madrid kommende sesong, eller om de finner en løsning der han blir solgt. Nå tror jeg det er slutt på låne-bonanzaen. Enten signerer han etter hvert en forlengelse eller så blir han solgt, sier Veland.

Den spanske storavisen Marca melder fredag at Ødegaard er en av spillerne som ligger utsatt til for å selges i sommer.

Ødegaard på sin side virker ikke negativ til at Ancelotti igjen er tilbake som manager i den spanske storklubben.

- Det er en trener jeg kjenner og som jeg hadde et fint forhold til da han var der sist. Sånn sett er det positivt. Utover det har det gått få dager (siden han ble ansatt), så jeg vet ikke hva han tenker, uttalte Ødegaard videre etter onsdagens kamp.