Liverpool har vært en stor skuffelse denne sesongen. Etter at laget kjempet om å vinne fire trofeer sist sesong, var også forventningene store før denne sesongen.

Det var forventet at rødtrøyene skulle kjempe mot Manchester City om Premier League-tittelen, slik det har vært de siste årene, men slik har det altså ikke blitt.

Med 15 kamper igjen å spille i Premier League, ligger Liverpool hele 21 kamper bak Arsenal som leder ligaen. Skrur vi tilbake til mai 2022 så endte Liverpool hele 23 poenger foran the Gunners.

Etter at laget fra Merseyside tapte 5–2 mot Real Madrid på Anfield i første utslagsrunde i Champions League er laget nødt til å utføre et mirakel i returkampen hvis de skal vinne Champions League denne sesongen.

Les også: Skrekkscener i Planica

Skjebneuke

Det er lite trolig, og dermed så er laget helt avhengige av å klare å komme topp fire for at det skal spilles Champions League-fotball på Anfield neste sesong.

Før onsdagens kamp mot Wolverhampton ligger rødtrøyene ni poeng bak Tottenham som innehar fjerdeplassen, men Tottenham har spilt to kamper mer enn Liverpool. To seire vil dermed føre Liverpool opp i ryggen på London-klubben.

Derfor snakkes det om en skjebneuke for Liverpool denne uken her.

Onsdag kommer Wolverhampton på besøk på Anfield, mens på søndag kommer rivalene fra Manchester på besøk, nemlig Manchester United.

– Vi kan ikke ignorere at det er en super viktig uke for oss. Vi har to hjemmekamper. Jeg ville elsket hvis vi kunne gitt sesongen et lite dytt denne uken. For det så trenger vi resultater, og for resultater trenger vi gode prestasjoner, fortalte Jürgen Klopp på tirsdagens pressekonferanse i forkant av kampen mot Wolverhampton.

Les også: Amerikansk stjerne med Klæbo-stikk: - Tar seg selv for seriøst

Vært i lignende situasjon

Lørdag leverte Liverpool en svært svak bortekamp mot Crystal Palace. Etter kampen var tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp klar på at denne uken blir svært viktig for Liverpools topp fire håp.

– Liverpools sesong avhenger nesten av de to neste kampene, sa han i Sky Sports` studio etter 0-0-kampen.

Redknapp var klar på at som Liverpool spiller er du vant til å håndtere presset og at dette er noe spillerne er vant til og at med en gang terminlistene slippes så leter spillerne etter de sesongavgjørende kampene.

– Alt kan snu hvis de vinner i midtuken og 5. mars (Manchester United). Da vil plutselig topp fire være en realistisk ambisjon, som jeg fortsatt tror at de kan klare, mente eksperten, som også la til:

– De må finne tilbake troen og selvtilliten på hjemmebane, fordi de vil nok ha mistet noe av det etter kampen mot Real Madrid. Det er kampene som jeg virkelig tror vil være forskjellen.

Liverpool var i en lignende situasjon for to sesonger siden. Da endte de til slutt på tredjeplass etter at de gikk ubeseiret i de 10 siste kampene i sesongen. Da scoret blant annet Alisson Becker i sluttminuttene i bortekampen mot West Bromwich.

Svaret på om Liverpool takler presset får vi allerede onsdag klokken 21.00 mot Wolverhampton.