«På søndag spiller kongen» teaset Cristiano Ronaldo (37) sine følgere på Instagram i forkant av Manchester Uniteds treningskamp mot Rayo Vallecano i helgen. Men lite visste portugiseren om at det var en annen konge som skulle gjenoppstå og briljere fotball-søndagen.

For der Ronaldo leverte en relativt anonym forestilling på Old Trafford, herjet hans argeste rival for Paris Saint-Germain, som sikret sesongens første trofé.

Husk at du ser hele Ligue 1-sesongen hos Nettavisen og Direktesport (+).

Lionel Messi spilte rett og slett sin beste kamp i PSG-trøya, og ble velfortjent kåret til kampens beste spiller i den franske supercupen mot Nantes - en kamp PSG vant 4-0.

Les også: Spår kaos i storklubben: – Det kommer til å bli gnisninger

Se video av Messis herjing lenger ned i artikkelen.

– Det er uten tvil det beste jeg har sett av han av i PSG-drakt. Det er ikke noe å lure på en gang, sier Direktesport-kommentator Robin Haugen til Nettavisen, og kommer allerede med en lovnad om den kommende sesongen:

– Messi kommer til å levere langt, langt bedre i år enn i fjor. Det er jeg overbevist om. Den sesongen i fjor, om du ser på tallene, så er det ikke krise. Han hadde mange målgivende pasninger. Men du hadde forventet at han skulle score flere mål. At det uansett kommer til å være langt, langt bedre i år, det kan jeg garantere.

Bli med i Nettavisens Instagram-konkurranse og vinn en Messi-drakt!


Ny rolle

Ligue 1-kommentatoren forteller nemlig at det var en ny Messi man var vitne til søndag kveld.

– Det var glimt av gammel storhet. Han har fått en annen rolle hvor han spiller mye mer sentralt enn i fjor. Nå spiller han i tierrollen bak to spisser, og det kler han mye bedre enn ute til høyre som han hadde som utgangspunkt i fjor. Da forsvant han ut av matchene. Men nå, sentralt, så fant han mellomrommet gang på gang, forteller Haugen og fortsetter:

– Men det var ikke bare det. Touchen hans og de gode gamle tyngdeoverføringene, blikket og pasningene. Alt stemte. Det var som å se han tilbake i de beste tidene i Barcelona. Det var veldig gøy å se!

Se Messi herje i videovinduet under:

At Messi er flyttet inn i en tierposisjon henger sammen med at lagets nye hovedtrener, Cristophe Galtier, benytter seg av en 3-4-1-2-formasjon, med defensiv trygghet som basis for alt som skal utfolde seg framover på banen.

Se alt fra Ligue 1 hos Nettavisen (+)

Ser noe nytt i stjernene

Med tre midtstoppere og to vingbacker på banen betyr det enda mer frihet for lagets aller største stjerner framover i banen. Det er en endring Haugen har stor tro på.

– Jeg var litt skeptisk da Galtier skulle ta over. Jeg så ikke på det som en veldig god match med han som forkjemper for defensiv organisering og struktur, når han hadde med Messi, Mbappe og Neymar å gjøre. Men den formasjonsendringen liker jeg veldig, veldig godt. Da får du brukt alle de beste spillerne, og får vist fram kvaliteten deres.

Kommentatoren har fulgt Paris-klubben i sesongoppkjøringen, og forteller at både i treningskamper og i søndagens oppgjør fikk supporterne se et lag som ser annerledes ut enn i fjor. I tillegg har han latt seg overraske av at selv de aller største stjernene ser ut til å føye seg for Galtiers prinsipper.

– Det har sett veldig bra ut både i oppkjøringen og i gårsdagens kamp. Neymar og Messi lekte utpå der. De fant hverandre hele tiden. Det var vegger, de var hele tiden i nærheten av hverandre og du så kvalitetene deres. I tillegg ser det ut som om de er villige til å ta opp arbeidshanskene.

– Hvis Galtier klarer å få fram noe av det i de to også, så har han gjort veldig mye riktig. Og han er jo kompromissløs. Hvis ikke du gjør den jobben, så har du ikke noe i et Galtier-lag å gjøre. Å jobbe hardt har aldri vært Neymar og Messis sterke sider, så det er jo en lang vei å gå. Men du så at de gjorde jobben i større grad enn tidligere, påpeker kommentatoren.

Paris Saint-Germain er storfavoritter til å vinne serien i Frankrike også den kommende sesongen. Ligue 1 starter opp fredag kveld.

PSGs første kamp er mot Clermont lørdag kveld. Alt fra Ligue 1 ser du hos oss her i Nettavisen.