RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)

Spår vindtrøbbel i Vikersund

Sist oppdatert:
Skiflyginga i Vikersund kan blåse bort. Men rennlederen tar langtidsvarselet med knusende ro.

Lørdag og søndag skal Anders Jacobsen og resten av verdenseliten fly i Vikersund. Værprognosene antyder imidlertid at treningen torsdag og fredag kan bli den største beholdningen.

- Ser dårlig ut
- Foreløpig ser det dårlig ut for hopprennet i Vikersund lørdag kveld, for da blir det mye vind, sier meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Center til Nettavisen.

Det er dårlig nytt for arrangørene. Men rennleder Ole Gunnar Fidjestøl lar seg ikke stresse.

- Foreløpig har vi bare nøyaktige prognoser til onsdag kveld. Av erfaring vet vi at langtidsvarselet er usikre. Jeg tror det skal kunne gå bra å avvikle rennene, sier Fidjestøl.

Han kan allerede konstatere at man har nok snø for resten av uka.

- Torsdag og fredag er det meldt minusgrader, og kanskje til og med litt snø, så kanskje får vi skikkelig vinterstemning i anlegget, konstaterer den tidligere verdensmesteren i skiflyging.

Tåler ikke mye vind
Og skulle det bli mye vind, kan det nye flomlyset komme til god nytte.

- Vi har hele dagen på oss. I går blåste det så mye på formiddagen at en lavvo på sletta raste sammen. Men utpå ettermiddagen var det perfekte hoppforhold, poengterer han.

- Hvor mye vind tåler dere?

- I en skiflygingsbakke tåler man ikke så veldig mye vind. Kanskje tre-fire sekunder. Og man tåler litt mer bakfra enn forfra. Det verste som kan skje, er hvis vinden blir veldig ustabil. Blir det kastevind, går det ikke an å hoppe skiflyging.

- Kan det bli aktuelt å flytte fram et renn til fredag?

- Det vet jeg faktisk ikke. Det er i hvert fall ikke aktuelt nå, og må eventuelt bli noe man diskuterer nærmere helga.

- Gjør det vi kan
Onsdag starter prøvehoppingen i Vikersund, mens konkurransehopperne først slipper til på den offisielle treninga torsdag.

- Jeg kan i hvert fall garantere at bakken er veldig fin. Vi står på og gjør det vi kan, og er optimister, sier Ole Gunnar Fidjestøl til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere