*Nettavisen* Sport.

Sparebanken hevdet seg i danskenes Paris-Roubaix

Foto: Kjetil Alsvik

- Med litt mer flaks kunne det gått bedre, forteller sportsdirektør Morten Hegreberg.

23.04.11 18:29

Lørdag gikk det 19. GP Herning av stabelen. Blant tidligere vinnere av løpet, som blir kalt «en forårsdag på heden», finner vi Bjarne Riis (vant tre ganger), Claus Michael Møller, Frank Høj (to ganger), Allan Johansen og Kurt Asle Arvesen. Alex Rasmussen vant fjorårets utgave.

Det 200 kilometer lange rittet blir sett på som danskenes svar på Paris-Roubaix, da det inneholder flere gruspartier.

I år var det to norske lag til start. Team Ringeriks-Kraft stilte med Eirik Kasa Jarlseth, Aslak Sørensen Værnes, Daniel Slåtto Gomnes, Audun Brekke Fløtten, Mikael Schou, Frans-Leonard Markaskard, Stian Saugstad og Martin Uthus.

Filip Eidsheim, Roy Hegreberg, Ole Martin Ølmheim, Christopher Stevenson, Johan Frederik Ziesler og Frode Solberg representerte Team Sparebanken Vest. I tillegg kjørte Kristian Forbord og Bersvenn Støen for Amore&Vita.

Rittet ble et skikkelig utskillingsritt hvor kun de sterkeste var med på slutten, og etter mange angrep kom det en realativt stor gruppe seg av gårde.

Uflaks
- Vi hadde litt uflaks i dag. Roy Hegreberg punkterte, og dermed kom han ikke med i den fremste gruppen. Jeg tror han punkterte tre eller fire ganger, forteller sportsdirektør Morten Hegreberg til procycling.no.

- Men vi var ikke de eneste. Gruspartiene var ekstremt dårlige i dag, og det var mange punkteringer.

- Også Christopher Stevenson punkterte. Det var 500 meter før det første grusparitet, noe som gjorde at han måtte bruke mye krefter på å komme seg opp igjen. Det tok vel ca. 8 mil før han kom seg opp i teten igjen. Han fikk god hjelp av Frode Solberg og Johan Frederik Ziesler som ofret seg for å få han opp igjen.

Stevenson kom seg opp altså opp, og var den eneste representanten fra et norsk lag i den fremste gruppen da det ble splittet etter ca. 140 kilometer.

Frontgruppen ble redusert flere ganger, og med litt under tre runder igjen var det syv syklister i front, deriblant svenske Stevenson.

- På slutten var Stevenson helt kjørt. Troels Vinther, Lars Bak og Michael Reihs stakk. De ble ikke hentet, men Stevenson vant spurten i gruppen bak. Vi er greit fornøyd, men med litt mer flaks kunne det gått enda bedre.

På slutten var det Troels Vinther som var sterkest, og vant spurten foran landsmennene Michael Reihs og Lars Bak. Christopher Stevenson kom som nevnt på en meget god fjerdeplass.

- Skal prege løpet
På søndag skal Sparebanken Vest sykle Himmerland rundt.

- Vi går for en topp tre-plassering, helst en seier. Dersom det er like mye vind der som det er her (Herning) kan det bli splittet i sidevinden. Det blir viktig å sitte med foran, og vi vil prøve å prege løpet. Vi har trua, forteller sportsdirektøren.

Når det gjelder formen til rytterne svar Hegreberg følgende.

- Formen blir bedre og bedre. Når vi nå snart får fulltallig stall også, vil det bli mer konkurranse om å komme med på laget, og det vil hjelpe til. Guttene viser i hvert fall god innstilling, og viser at de er kjøresterke underveis i rittene. Nå er det bare resultatene som mangler.

Resultater
1 Troels Vinther (Glud & Marstrand-LRØ)
2 Michael Reihs (Christina Watches-Onfone) samme tid
3 Lars Ytting Bak (Danmark) +3
4 Christopher Stevenson (Team Sparebanken Vest-Ridley) +30
5 Tomasz Kiendys (CCC Polsat-Polkowice) s.t
6 Rene Jørgensen (Christina Watches-Onfone) s.t
7 Michael Olsson (Team CykelCity) +31
8 Michael Rasmussen (Christina Watches-Onfone) +2.33
9 Kristian Sobota (Christina Watches-Onfone) +2.35
10 Sebastian Balck (Team CykelCity) s.t
(..)
28 Audun Brekke Fløtten (Team Ringeriks-Kraft) +11.41
34 Filip Eidsheim (Team Sparebanken Vest-Ridley) s.t
36 Roy Hegreberg (Team Sparebanken Vest-Ridley) s.t

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag