RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparer krangelen til i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
15 av 18 er klare. Mandag utkjempes bikkjeslagsmålet om de siste VM-plassene.

Mandag kl. 17.00 offentliggjøres den norske langrennstroppen til VM i Liberec. Den består av 18 løpere.

- 15-16 plasser er relativt klare. Nå skal vi la det synke litt. Vi bruker den siste natta til å tenke oss om, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen på telefon fra Russland søndag kveld.

Mandag morgen setter han seg på flyet sammen med sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune og damelandslagstrener John Arne Schjetne. Når trioen mellomlander i München klokken to, skal de ha telefonkonferanse med resten av landslagstrenerne.

- Ingen konflikter
- Hva blir den største konflikten?

- Det er ingen konflikter, kun vurderinger, hevder Skinstad – og det til tross for at fordelingen mellom kjønnene ikke er klar, og at både dametrener Egil Kristiansen og herretrener Morten Aa Djupvik har varslet at de vil slåss for sine.

- Fordelingen er en av de tingene som gjenstår. Det blir enten åtte damer og 10 herrer eller sju damer og 11 herrer, sier Skinstad.

- Er sprintuttaket for herrer noe som gjenstår?

- Nei, det begynner vel etter hvert å bli ganske klart.

- Hva betyr det for uttaket at helgens renn i Rybinsk ble avlyst?

- Lite. Nå vet vi akkurat det sammen om de aktuelle løperne som vi gjorde før helga.

Ikke bare medaljekandidater
- Kommer den norske troppen kun til å bestå av medaljekandidater?

- Alle vil kanskje ikke være medaljekandidater individuelt.

- Kan det være aktuelt å ta ut løpere i VM-troppen uten å ta dem ut på noen distanser?

- Det er en av de tingene vi vurderer om er smart, for å si det sånn. Vi ønsker at alle skal ha minimum én distanse å forberede seg til, men det kan hende vi gjør unntak.

- Kommer Norge til å stille fulle lag på alle 12 distanser i VM?

- Ja, med mindre det oppstår akutt sjukdom så kort inn mot konkurranser at vi ikke rekker å få klar en reserve.

Northug sprintvrakes?
Nettavisen tror at det i realiteten kun er én plass i troppen det fortsatt er diskusjon om. Og at den handler om at én av tre juniorjenter må ut.

Diverse signaler tyder på at Petter Northug ikke blir tatt ut på sprinten. I så fall blir det vanskelig å komme utenom elleve herreløpere i VM, hvis Norge skal stille fulle lag på alle distanser.

Herretroppen blir da som følger: Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl, Johan Kjølstad, Tor Arne Hetland, Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset, Tord Asle Gjerdalen, Tore Ruud Hofstad og Jens Arne Svartedal.

Blant damene kan Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Celine Brun-Lie føle seg helt sikre.

Én junior skal ut?
Hvis Nettavisens premisser så langt stemmer med landslagsledelsens vurderinger, må en av juniorjentene Marthe Kristoffersen, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla ut av troppen.

Caspersen Falla er den eneste av de tre som har vært på pallen i et verdenscuprenn individuelt, og sånn sett vist medaljepotensial. Til gjengjeld er Kristoffersen og Flugstad Østberg langt mer anvendelige, i den forstand at de faktisk kan være aktuelle for alle distanser. Kristoffersen har avgjort en verdenscupstafett for Norge i vinter, mens Flugstad Østberg både er blitt seniornorgesmester og juniorverdensmester. Kristoffersen har dessuten fordelen av mer internasjonal erfaring på seniornivå, hvilket ikke skal undervurderes.

Nettavisen tror derfor Maiken Caspersen Falla faller utenfor denne gangen.

Mandag kl. 17.00 kommer svaret. Du får det selvfølgelig i Nettavisen.

PS. Tirsdag møtes juniorjentene til 10 km fellesstart med skibytte i junior-VM. Det kan bli litt av et revansjeoppgjør ...

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere