RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX)

Sparer spillere uansett

Sist oppdatert:
Uansett hvem Brann møter i neste runde i Uefa-cupkvalifiseringen, vil trener Mons Ivar Mjelde spare spillere.

BRANN – GLENTORAN 1-0 (2-0 sammenlagt):

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Brann-trener Mons Ivar Mjelde sparte fem mann fra startelleveren sin mot Glentoran, i tillegg spilte Kristjan Örn Sigurdsson, Charlie Miller og Olafur Örn Bjarnason bare en omgang da rødtrøyene tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i Uefa-cupen.

Bare Helge Haugen, Robbie Winters og Erlend Hanstveit fikk spille 90 minutter av dem som til vanlig starter for Brann.

- Det var det som var målet. Å ta seg videre og gi nye spillere god kamptrening, og samtidig lade batteriene til de andre, sier han til TV 2 Nettavisen.

I neste runde kan motstanderen bli Newcastle eller et annet storlag, likevel velger Mjelde samme taktikk når det skal spilles om en plass i selve Uefa-cupen.

- Det kommer an på situasjonen vi er i. Vi tar en kamp om gangen. Hvis vi mener det er viktigere og fornuftigere å spare sentrale spillere, så gjør vi det, forklarer han.

For serien er viktigst for Brann.

- Utfordringene blir tøffere, men både vi og klubben har tatt en klar prioritering. Det er heller ikke slik at klubben er i en situasjon der vi må håpe på å få penger ut av Uefa-cupen. De store pengene ligger i å gjøre det godt i serien, så prioriteringen er soleklar, forklarer Brann-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere