*Nettavisen* Sport.

Sparer United-stjernene til Liverpool

Foto: (AFP / Scanpix)

Manchester United vil spare flere spillere i FA-cupkampen mot Burton med tanke på helgens storkamp mot Liverpool.

18.01.06 15:48

The Guardian skriver at Sir Alex Ferguson (64) vil spare flere førstelagsspillere mot Burton, blant annet Ruud van Nistelrooy. Samtidig vil han la Nemanja Vidic debutere, i tillegg til at Patrice Evra (24) vil få en sjanse til å vise at han kan spille bedre enn han gjorde i debuten mot Manchester City.

Cristiano Ronaldo (20) er suspendert etter utvisningen mot City. Karantenen gjelder også i søndagens storkamp mot Liverpool og ligacupsemifinalen mot Blackburn Rovers.

- Jeg angrer ikke på laguttaket mot Burton. Det var et lag som var godt nok til å gå videre, og jeg skal fortsette med å gi de yngre spillerne tillit, sier Ferguson ifølge avisen. United spilte 0-0 mot Burton i den første kampen, og møter ikkeligalaget i omkamp onsdag kveld.

Skotten mener slike kamper er ideelle for å utvikle unge spillere.

- Laget vil være godt nok til å gå videre, og hvis vi ikke klarer det så ønsker jeg Burton lykke til. Det kommer ingen unnskyldninger fra oss. Vi spiller på vår hjemmebane, vi vil få spille vårt spill og jeg har alltid ment at hvis du ikke vinner på hjemmebane i cupen, fortjener du ikke å gå hele veien.

Burton har for øvrig fått nesten 11.000 billetter til kampen - mer enn fire ganger deres publikumssnitt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.