Gå til sidens hovedinnhold

- Spark Høgmo oppover

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er ikke i tvil om hvordan han ville ha løst «trenerproblemet» i Rosenborg.

- Jeg synes Rosenborg bør sparke Per-Mathias oppover i systemet. I første omgang ut sesongen. Neste år er det lenge til, sier Mini til Nettavisen.

Luftens baron har helt siden ansettelsen i fjor sommer stilt spørsmål ved om Per-Mathias Høgmo er riktig mann for Rosenborg. Da Høgmo ble sykmeldt i juli sa Mini at treneren burde si opp jobben. Siden den gangen har Rosenborg vunnet seks seriekamper på rad under vikartrener Knut Tørum, og nå er TV 2-eksperten klokkeklar:

- Tørum må få fortsette som sjef ut sesongen.

- Mer solide
Han mener klubbledelsen må evne å ta avgjørelser til klubbens beste.

- Det er klart at når Høgmo ikke er syk, så kan han ikke sykmeldes. Spørsmålet er hvordan man takler situasjonen. Dette blir jo til syvende og sist et spørsmål om hvordan Rosenborg skal vinne fotballkamper. Og da er klubben overordnet alle enkeltpersoner, poengterer Mini.

- Har Tørum gjort laget bedre?

- Det er bare å se på resultatene og konstatere fakta. Rosenborg er kommet i flytsonen og vinner fotballkamper. De spiller fortsatt ikke festfotball hver gang, men er blitt mye mer solide defensivt. Dessuten er det en helt annen guts.

Les også: Mini slaktes i blogg

En annen RBK-veteran, Karl Petter Løken, har konstatert akkurat de samme fakta som sin tidligere vingkollega: Rosenborg har vunnet fotballkamper under Knut Tørum.

- Hvor høyt skal du sparke?
Likevel støtter han ikke forslaget om å sparke hovedtreneren oppover i systemet.

- Jeg ser ikke bort ifra at Per-Mathias kunne ha passet i en mer administrativ rolle. Men i øyeblikket tror jeg neppe det er aktuelt, etter at Rune Bratseth kom tilbake. Hvor høyt skal de i så fall sparke? spør Løken.

Han tror Rosenborg ville ha opplevd den samme oppturen også ved Høgmo ved roret.

- Tørum har nok gjort noen vellykkede grep. Men den kanskje den viktigste nøkkelen til suksessen, er at Steffen Iversen har fått sjansen til å spille seg i form. Og det skyldes først og fremst at Frode Johnsen og Thorstein Helstad forsvant i sommer, noe som ville ha skjedd uansett, poengterer han.

Spent på Tørum
- Hvordan tror du spillergruppa vil takle å få Høgmo tilbake?

- Det blir neppe noe problem. De vet hva de har gjort og prestert, og de vet hvilke resultater de har oppnådd. De er i flytsonen. Dessuten er dagens fotballspillere, ikke minst i Rosenborg, vant til å forholde seg til trenere som kommer og går.

Mer spent er Løken på hvordan Knut Tørum takler situasjonen.

- Det er klart at han har fått smaken på å være hovedtrener i Norges største klubb. Han føler nok nå at han duger på øverste hylle, og det kan bli interessant å se hvordan han takler å gå tilbake i assistentjobben. Men samtidig kjenner jo Per-Mathias og Knut hverandre veldig godt, så jeg tror ikke det blir noe problem.

- Hvor stor er fallhøyden for Høgmo?

- Ikke verre enn at jeg tror han takler den. For selv om Rosenborg har vunnet kamper, har de ikke spilt så imponerende fotball. Men det er klart at en fotballtrener måles på resultater, ikke på prestasjoner, fastslår Karl Petter Løken.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene