Gå til sidens hovedinnhold

- Spark Myhre eller kjøp klassespiller

Mini Jakobsen mener Vålerenga kun har to valg.

(iOslo.no) Etter cupfadesen mot 2.-divisjonslaget Nybergsund er den nesten håpløse situasjonen i Vålerenga ytterligere forverret. Fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen tror Vålerenga snart kan bli tvunget til å se seg om etter en ny trener, uansett om de uttaler sin støtte til Petter Myhre.

- Man kan si hva man vil om at Petter Myhre er en kjernekar, men han klarer ikke å få laget til å ta nok poeng. Det kan se ut som om han snart gå, fordi Vålerenga ikke kan la noe være uprøvd, sier han til iOslo.no.

«Mini» mener at alternativet er kostbart.

- Trenger klassespillere
- Såfremt de ikke får inn et par klassespillere offensivt, må noe gjøres. Treneren sitter jo med hovedansvaret. Hvis alle teleselskapene hadde gått forbi Telenor, spørs det hvor lenge toppsjefen hadde sittet, sier han.

Den tidligere Rosenborg-vingen er svært overrasket over Vålerengas prestasjoner hittil i år.

- Fra å være på pallen tre år på rad, til å ligge slik de gjør nå, gjør meg fryktelig. ikke skuffet, men fryktelig overrasket. Vålerenga har mye av det samme mannskapet. At spillet skal falle så inni hampen tror jeg ingen kunne forutsett, sier «Mini».

- Hvordan kan det skje?

- Det er nok et komplisert spørsmål. Når man har mange av de samme spillerne, kan man se at noen av dem har underprestert. Fremover på banen har de ikke gode nok folk. Jan Derek Sørensen var god i treningskampene, men har ikke startet mange kampene. Daniel Fredheim Holm leverer ikke som man må forvente. Rune Lange har ikke klart å vise nivået han hadde før han ble skadet.

«Mini» vil likevel ikke skylde på spissene alene.

- Skaper ikke sjanser

- Vålerengas største problem er at de ikke klarer å skape store nok sjanser. Man skal ikke bare skylde på to-tre spisser. Alle lag angriper og forsvarer seg sammen, sier han.

- Vålerenga virket tannløse mot Nybergsund. Har treneren problemer med å motivere spillerne?

- Man må se over et helhetsbilde, ikke bare én kamp. Glipper, som den mot Nybergsund, skal ikke skje, men det gjør det innimellom. Problemet til VIF er at det skjer ofte i serien også. Derfor må man se på trenerens rolle.

«Mini» stiller spørsmål om spillergruppa blir tatt med på råd. Han mener spillere som Grindheim, Wæhler, Johnsen og Arason besitter så mye kunnskap om hva som kreves, at de må ta ansvar.

- Er ikke så enkelt som at et trenerbytte gir en umiddelbar formutløsning?

- Man bruker å si at med et trenerbytte får man et «go» i de neste to kampene. En ny tysk undersøkelse har imidlertid vist at dette bare er en myte, sier «Mini»

Les flere nyheter fra iOslo.no

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser