*Nettavisen* Sport.

Sparket rytter får støtte fra forbundet

Foto: (skeldecycling.com)

Danske Michael Reihs får støtte fra det danske sykkelforbundet etter å ha blitt sparket fra Christina Watches.

18.11.12 13:17

Onsdag omtalte procycling.no konflikten mellom Michael Reihs og Christina Watches for første gang.

Dansken hadde fått fyken fra Michael Rasmussens lag fordi han angivelig hadde brutt kontraktsforholdet. Årsaken var at Christina Watches mente at Reihs hadde brutt kointrakrten da han ble presentert som rytter for Team Cult Energy.

Reihs har heller ikke fått lønn etter 17. oktober.

Michael Reihs er naturlig nok ikke spesielt imponert, og har nå snakket med det danske sykkelnettstedet feltet.dk.

- Da Claus (Hembo) og jeg ikke ble enige om en kontraktsforlengelse for 2013 offentliggjorde Claus dette i pressen. Etter det ble jeg kontaktet av flere lag som var interesserte. Det ender med at jeg skriver under for Skelde Cycling (eierselskapet bak Cult Energy) for 2013. De ber meg om å delta på lagets pressetreff allerede dagen etter. Jeg blir med på pressemøtet, uten at jeg i mine villeste fantasier kunne forestille meg at det ville bli noen problemer. Det er jo kutyme at man deltar på slike ting når sesongen er over, sier Michael Reihs til feltet.dk.

Les også: Dette bildet kostet syklisten lønna

Vanskelig kalender
Sykkelsporten er rent praktisk organisert noe klønete da rytternes kontrakter løper parallelt med kalenderåret, mens sesongen i praksis er over i slutten av oktober.

Dette gjør at ryttere ofte deltar på treningssamlinger med nye lag før kontrakten med sitt gamle lag er over. Da sykler de som regel i utstyret til sitt gamle lag.

Reihs hadde en standardkontrakt fra det danske sykkelforbundet, hvor det står at han i kontraktens varighet ikke kan delta i arbeid for andre lag, eller gjøre reklame for andre enn laget sponsorer.

I utgangspunktet burde regelen være klokkeklar, men praksisen er en helt annen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

To nye «brudd»
Samtidig har Claus Hembo påpekt at Reihs har brutt ytterligere to punkter i kontrakten.

I en offentlig kommentar under en artikkel hos feltet.dk skriver han at Reihs aktivt har prøvd å få med seg en fra støtteapparatet til Christina Watches over til Skelde Cycling og at han har deltatt i lagets (Cult Energy) sponsornettverk for å skaffe flere penger til Cult.

Reihs er ikke overraskende uenig i synspunktet til Hembo og Christina Watches.

- Jeg føler det er en personlig hets mot min person. Christina Watches-Onfone gjør det jo selv også. Det unnlater Claus Hembo å kommentere. Det er flere ryttere som har blitt presentert med lagets trøye og så videre, mens de har vært under kontrakt med andre lag. Jeg hadde virkelig ikke forutsett at det skulle være et problem at jeg deltok på pressemøtet, forklarer Reihs.

Les også: Ingen sympati for ubetalt kollega

Reihs får støtte fra forbundet
Saken har blitt klaget inn til det danske forbundet, hvor Reihs får støtte. I en kjennelse skriver forbundet:

- MRe (Michael Reihs) har handlet i god tro og fulgt gjeldende praksis for ryttere som bytter lag. Oppsigelsen av MRe anses derfor som uberettiget, i det MRe har gjort som enhver annen i hans situasjon. Kontraktutvalget henstiller derfor at oppsigelsen trekkes tilbake og at MRes kontrakt respekteres til siste slutt, til og med den 31.12.2012.

Hembo raser mot avgjørelsen
Klaus Hembo er ikke like imponert over avgjørelsen til forbundet.

- Det er fullstendig uhørt i et rettssamfunn at du får en henvendelse fra en instans som gir deg en uttalelse, uten at den diskuteres. Vi har ikke blitt hørt, sier Hembo til sporten.tv2.dk.

Kjennelsen fra DCU (det danske forbundet) er utelukkende basert på episoden med pressetreffet, ikke de to andre sakene som Hembo har påpekt som kritikkverdige.

Reihs håper nå at partene kan sette seg ned og bli enige, uten å ta skittentøyvasken gjennom pressen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.