Gå til sidens hovedinnhold

Sparket rytter vender tilbake

Etter mange måneder i uvisshet er den tidligere klatrekongen klar for nytt lag.

I april skapte Omega Pharma-Lotto overskrifter rundt om i sykkelverden, da de overraskende sparket tidligere klatretrøyevinner i Giro d’Italia, Matthew Loyd.

Les også:Storlag sparker klatrekonge

Laget var svært kryptisk når det kom til grunnen til sparkingen, men uttalte følgende:

- Det er klart at Matthew at ikke lenger er dedikert til å følge våre regler og holdninger. Derfor har vi enstemmig besluttet å sparke han. Vi har en nulltoleranse og ønsker ikke å vike fra den.

Ikke til GreenEdge
Ryktene ville ha det til at australieren fikk sparken fordi han hadde vært i samtaler med ledelsen i GreenEdge. Derfor var det en del som ble overrasket da det ble klart at den sterke klatreren ikke vil være en del av GreenEdge-stallen, når de inntrer sykkelmanesjen neste sesong.

Redningen for Matthew Lloyd ble hans gamle sportsdirektør i Omega Pharma-Lotto, Roberto Damiani. Italieneren gikk fra det belgiske topplaget til Lampre i fjor sommer, og nå tar han med seg sin gamle elev.

- Jeg kjenner Matthew godt, vi hadde en felles opplevelse i Belgia, og jeg er glad for at vi nå samrabeider igjen. Lloyd er veldig motivert for å gjøre sitt beste, og han er glad for å komme til et lag han alltid har satt pris på, forteller Donati til VeloNation.

Skal hjelpe Scarponi
Det var i 2010 at Lloyd stakk av gårde med klatretrøyen i Giro d’Italia, noe som må anses som hans største triumf.

I tillegg til Lloyd har det italienske laget også signert lovende klatrere som Winner Anacona, Morris Possoni og Simone Stortoni. Alt for å styrke laget rundt årets andremann i Giro d’Italia, Michele Scarponi.

- Lloyd er en rytter med topp potensiale. Han kan fort bli en viktig brikke i laget siden han er så dyktig til å hjelpe kapteinene i Grand Tourene, forklarer Lampre-sjef Guiseppe Saronni.

Kommentarer til denne saken