Bjarne Riis har vist seg å være en liten askeladd på sine eldre dager. Dansken, som fortsatt er enerådende sjef i Team Saxo-Tinkoff, gjør seg nytte av ting andre ikke har bruk for.

På den måten plukket han blant annet opp Michael Rogers fra Team Sky i fjor høst.

Rogers var involvert i US Postal-saken og hadde kontakt med dopinglegen Michele Ferrari. Etter at det ble kjent, fikk han ikke fornyet kontrakt hos Team Sky.

Riis: - Passer inn på laget vårt
Sky-laget var nemlig de første som innførte antidopingerklæringer hos sine ansatte.

I det samme dragsuget forsvant Sean Yates og Steven De Jongh ut av ledelsen.

Nå er det klart at også den nederlandske sportsdirektøren er hyret av Riis med tanke på neste sesong.

- Nylig var jeg i kontakt med Steven. Vi våre samtaler følte jeg at han ville passe godt inn på laget vårt, uttaler Riis i en pressemelding.

Det har for øvrig stormet litt rundt Saxo Bank etter at Armstrong-saken kom til overflaten. Men «Ørnen fra Herning» har tatt brodden fra kritikerne ved konsekvent å nekte og uttale seg om problematikken.

Ukritisk Riis
39 år gamle De Jongh har jobbet i Sky siden oppstarten i 2010. At han som aktiv syklist benyttet seg av doping i både Quick Step- og TVM-laget (som også Steffen Kjærgaard har syklet for), endte hans dager i Sky.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skeptikerne av antidopingerklæringene har påpekt at de som vedgår doping i Sky – kommer til å bli plukket opp andre steder.

I så måte vil britene være med å forsterke sine konkurrenter, men Dave Brailsford i Sky velger likevel å fullføre sin kompromissløse linje.

Hva slags linje Riis har i sakens anledning, trenger man vel ikke spekulere i – men det finnes i hvert flere eksempler på ryttere med en broket fortid på det danske laget.

Og det inkluderer selvsagt sjefen selv.