Gå til sidens hovedinnhold

Sparket Sky-trener blir Hushovd-konsulent

Bobby Julich ansettes av BMC.

Tidligere proffsyklist og Team Sky-trener Bobby Julich engasjeres som konsulent hos BMC Racing Team.

Laget til Thor Hushovd innleder et samarbeid med amerikaneren etter at han ble sparket som trener for Team Sky i fjor høst.

Julichs arbeidsforhold med det britiske storlaget ble avsluttet da han innrømmet å ha brukt dopingmidler i løpet av sin aktive karriere.

I BMC skal Julich jobbe tett med Allan Peiper, lagets australske prestasjonsdirektør, og skal bidra med sin ekspertise på området som individuell oppfølging av ryttere og testing av utstyr.

- Jeg gleder meg veldig over at Bobby skal bidra med sine ideer på trening og hvordan vi kan strømlinjeforme vår treningsavdeling, sier Peiper i en pressemelding på BMC-lagets hjemmesider.

I sin tid hos Team Sky jobbet Julich tett med blant andre Lars Petter Nordhaug i en periode hvor nordmannen opplevde en markant forbedring i sine prestasjoner.

Mange stjerner, men intet stjernelag
Til tross for at BMC-laget mønstrer stjerneryttere som Thor Hushovd, Cadel Evans og regjerende verdensmester Philippe Gilbert står det amerikanske laget uten noen store triumfer denne sesongen.

Hushovd gikk til topp på første etappe av Tour de Haut Var i feburar, mens Brent Bookwalter vant åpningsetappen under Tour of Qatar. Nylig triumferte Ivan Santaromita i Giro del Trentino, men ellers har det vært et rolig vårsesongen for BMC.

Med Bobby Julich med i trenerteamt går laget inn i kritisk del av sesongen hvor de store etapperittene står i fokus. Cadel Evans kjører akkurat nå Giro d’Italia for å komme i form til Tour de France, hvor han etter planen skal være lagets kaptein. Både australske Evans og den lovende Tejay van Garderen håper å nyte godt av Julich erfaring fremover.

I natt norsk tid kjører Thor Hushovd Tour of California. Få rapport fra det i rittet i morgen på procycling.no

Kommentarer til denne saken