Sparta med ny storseier

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Feide Rosenborg av banen.

30.12.10 23:59

Etter en spillepause siden 11. desember var det klart for kamp igjen for byens iskrigere. Rosenborg spilte så sent som tirsdag og hadde med det en kamp i beina før oppgjøret, men det så ikke ut til at Sparta manglet kamptrening. De spilte en solid kamp og vant til slutt med enkle 6-1, skriver SA.no.

Akkurat de første 20 minuttene var ganske jevne, og Rosenborg kunne fort ha ledet etter den perioden. Det kunne for så vidt Sparta også, men det var greit at det sto 0-0 etter den første perioden.

Feiende avslutning
I midtperioden fikk Sparta en rask scoring ved Dion Knelsen, men deretter tok det lang tid før det ble noen flere scoringer – men da kom det til gjengjeld tre raske Sparta-scoringer og kampen var i praksis avgjort. Fra 17.36 til 19.07 gikk Sparta fra 1-0 til 4-0 ved Göran Hermansson, Magnus Selvaag og Dion Knelsen. Sparta var det beste laget i denne perioden, men 4-0 var kanskje litt i overkant ut fra hvordan det så ut.

Sparta var best også i den tredje perioden. Rosenborg reduserte riktignok til 4-1, men to raske mål etter 14.48 og 15.31 avgjorde definitiv kampen. Jonas Andersen og Dion Knelsen scoret målene.

Dion Knelsen ble kåret til dagens Sparta-spiller etter blant annet tre scoringer. Göran Hermansson fikk prisen av supporterne som ”Star of the game”.

Pigg Hermansson
Hermansson var fornøyd med slutten på 2010.

- Det var deilig å få vinne, spesielt da vi dro i vei til 4-0. Det var moro, sier Hermansson til SA Nettradio.

Han scoret det ene målet og virket pigg i dag.

- Jeg sto rett plassert og fikk sette den. Det gir litt selvtillit. Det var bra med hvile, og så har vi trent bra en uke. Jeg kjente meg pigg, sier Hermansson.

Både han og trener Lenny Eriksson mente det var jevnt de første 20 minuttene.

- I første var det jevnt, og også en bit inn i andre. Derfor var det deilig å få 2-0 og så raskt 4-0. Rosenborg er et bra lag, så det var utrolige deilige poeng i dag, sier Hermansson.

- Det var bra fart fra start, synes jeg, men vi merket i første halvdel av kampen at vi ikke var inne i kamptempo i hodet. 2-0 ble et tungt mål, og så slapp proppen. Deretter ble det kontroll, synes jeg, sier Eriksson til SA Nettradio.

Skuddstatistikken vant Sparta 48-26.

I kveldens andre kamp i GET-ligaen slo Lillehammer Storhamar 2-1 etter sudden death.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.