*Nettavisen* Sport.

Sparta møtte veggen

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Men nekter å gi opp NM-drømmen.

29.03.09 22:18

SPARTA – VÅLERENGA 0-2:

Vålerengas iskrigere tok søndag et nytt skritt på veien mot NM-gull da Sparta ble slått 2-0 på egen is.

Mål av Mathias Trygg og Anders Fredriksen var nok til å sikre seieren foran 3033 tilskuere i Sparta Amfi.

Dermed ser det mørkt ut for serie-mesterne fra Sarpsborg. De har tapt de to første oppgjørene i best av sju-serien, og neste kamp spilles i Oslo.

Spartas assistenttrener Arne-Villy Skrøder er imidlertid klar på at laget på langt nær har gitt opp håpet om triumf. Han påpeker også at Sarpsborg-laget skal spille både kamp fire og fem på hjemmebane.

- Til neste kamp er vi klare igjen, og går på med ny drift. Det er slik i ishockey at hver kamp lever sitt eget liv, og vi har fortsatt gode sjanser, sier Skrøder til Nettavisen.

- Det er jo slik at det alltid er lettere å spille hjemme enn borte. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men det er i hvert fall en fordel for oss med to kamper hjemme på rad, sier han.

Sparta møtte veggen
Sparta vant skuddstatistikken i søndagens kamp med 28-24, men måtte likevel seg se slått med to mål da sluttsignalet lød. Veldig godt forsvarsspill av VIF, skryter Skrøder.

- Jeg synes Vålerenga forsvarer seg veldig bra. Keeperen var god, men laginnsatsen imponerte mest. De jobber hardt defensivt og gir keeperen mye hjelp, sier han.

- Vi gjør en mye bedre kamp enn sist. Vi er mer med og det er langt jevnere. Vi skaper en del sjanser, spesielt i sisteperioden, men klarer ikke å score på mulighetene.

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen er helt enig i denne analysen.

- Vi gjør en bra hockeymatch i dag. Patrick (DesRochers) var veldig bra i mål. Både keeper og det defensive fungerte veldig godt for oss i dag, sier han til Nettavisen.

Mer skryt til Trygg
Mathias Trygg hadde en glimrende kamp fredag, og scoret to mål da Vålerenga vant 5-2 i det første oppgjøret. Søndag var han på pletten igjen og satte inn VIFs første.

«Shampo» var full av lovord om 23-åringen etter oppgjøret i Sparta Amfi, og mener Trygg kommer til å bli en viktig brikke på oslolagets ferd mot sluttspillseier i NM.

- Han er veldig kvikk i beina og flink til å utfordre, og det har vært utrolig viktig for oss i disse kampene. Han har virkelig prikket inn toppformen til finalekampene, sier han.

Langt fra avgjort
I likhet med Arne-Villy Skrøder, er også Knutsen klar på at det hele er langt fra avgjort. Til tross for at laget hans nå leder 2-0 i kamper, og har skaffet seg flott utgangspunkt.

- Nå gjelder det å nullstille. Tredjematchen er ofte vanskeligst, og den blir viktig siden de har to hjemmekamper etter det. Det er lenge igjen, og dette er langt fra avgjort.

Interessen rundt sluttspillkampene har så langt vært stor. I første kamp på Jordal Amfi var det 3752 tilskuere, og søndag møtte altså 3033 opp i hockeyfrelste Sarpsborg.

- Det er bra med folk og mye lyd, for å si det slik. Det er alltid moro å spille foran så mange folk, og i dag var det en veldig bra ramme rundt kampen, sier Skrøder.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.