Gå til sidens hovedinnhold

Sparta nekter å gi seg

Stoppet Vålerengas gullfest for andre gang.

SPARTA - VÅLERENGA 5-4 (2-3 i kamper):

Vålerenga fikk en knallstart på sluttspillfinalen i ishockey, og etter de tre første kampene sto oslolaget med tre strake triumfer. Det luktet gull.

Men i den fjerde kampen slo Sparta endelig tilbake. En 3-2-seier hjemme i Sparta Amfi sørget for at Vålerengas gullfest ble satt på vent.

Og lørdag møttes lagene til ny dyst i Sarpsborg. Nok en gang var det hjemmelaget som dro det lengste strået, og dermed er finalekampene i fred med å utvikle seg til et drama uten like.

Dramatisk
Dramatisk ble det også ute på isen lørdag. Vålerenga tok ledelsen i første periode ved Steffen Thoresen, men vertene svarte etter første pause og snudde til 2-1 etter fulltreffere av Henrik Malmström og Juraj Durco.

Fem minutter før slutt i andre periode var imidlertid Thoresen frampå igjen og lagene var like langt før den siste og avgjørende omgangen.

Der var det gjestene som kom best i gang. Anders Fredriksen ordnet ledelse, før Lars Erik Spets satte inn 2-4 med drøye ti minutter igjen.

Sudden death
Men avgjort var det likevel ikke. Daniel Wessner reduserte etter 13.41, og tre minutter før full tid sørget Henrik Malmström for spilleforlengning.

Der ble Robin Weihager den store helten. 7.39 minutter ut i forlengningen utnyttet han at Vålerenga var en mann mindre på isen, og satte inn vinnermålet.

Dette betyr at Vålerenga nok en gang må utsette gullfeiringen. Neste sjanse til å sikre seieren kommer imidlertid allerede søndag.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley