VÅLERENGA - SPARTA SARPSBORG 3-4:

Vålerenga og Sparta Sarpsborg har okkupert de to øverste plassene i eliteserien i store deler av årets hockeysesong.

Tirsdag kveld møttes de to lagene til toppkamp i Jordal Amfi.

Sparta har så langt vært hakket hvassere med poengplukkingen enn Oslo-klubben, og slik skulle det også bli i tirsdagens kamp.

Men det hele ble så absolutt en thriller helt til siste slutt.

Fulgte hverandre tett
Vertene tok ledelsen i første periode ved David Bräck, men i løpet av drøye 13 minutter av midtperioden hadde gjestene snudd kampen, etter mål av Niklas Roest og Magnus Selvaag.

Men med 32 sekunder igjen til den siste pausen sørget Cato Cocozza for at lagene var like langt med 20 minutter igjen.

I sluttperioden tok Sparta på ny ledelsen ved Patrick André Bovim, før Vålerengas Evan Barlow på ny sørget balanse. Dette resultat sto seg perioden ut, mens det ble målløst i forlengelsen.

Avgjort på straffer
Dermed måtte det hele avgjøres på straffeslag, og der var det gjestens Dion Knelsen og Henrik Malmström som klarte å holde nervene under kontroll og omsatte sine straffer på herlig vis.

- Jeg synes vi har slitt litt siden oppholdet. Ting har ikke fungert som de skal. Når vi får en seier på Jordal hjelper det veldig på selvtilliten. Det er suverent å få to poeng her, nå er vi fire foran. Det er deilig, sier Spartas Tommy Kristiansen til TV 2 Sporten.

Sparta står med 55 poeng etter 23 spilte kamper, mens Vålerenga følger på andre med 51 poeng fra like mange kamper. Stavanger følger på tredje med 46 poeng, men har én kamp mindre spilt.

I tirsdagens andre kamp tapte Lørenskog hjemme for Rosenborg med sifrene 3-4.

Sjekk siste sportsnytt her!