Gå til sidens hovedinnhold

Sparta vil bli talentfabrikk

Lille Sparta Sarpsborg må tenke alternativt for å hevde seg blant storklubbene i Adeccoligaen. Les status for samtlige klubber i serien.

Nettavisens føljetong om vinterstatusen til klubbene i Adeccoligaen avsluttes med Sparta Sarpsborg i dag.

Tidligere har Nettavisen presentert Bodø/Glimt, Bryne, Hønefoss, HamKam, Haugesund, Kongsvinger, Løv-Ham, Molde, Mandalskameratene, Moss, Notodden, Raufoss, Sogndal, Skeid og Tromsdalen.


Med et budsjett på ca 10 millioner kroner har Sparta få muligheter til å hente etablerte toppspillere til klubben. Antatte topplag som HamKam og Bodø/Glimt har tre ganger så store budsjetter.

Østfoldklubben, som i fjor spilte sin første sesong i Adeccoligaen etter sammenslåingen i 1999, må derfor finne alternative metoder for å styrke stallen.

Nylig ble keepertalentet Joacim Heier (20) og Steffen Lilleng (20) hentet fra Moss. Overgangsavtalen er av det litt spesielle slaget: Begge spillerne gikk gratis, men de kan også gå gratis tilbake til Moss.

- Vi må være smarte i overgangsmarkedet for å kunne hevde oss i rotteracet som hersker om dagen, forteller Sparta-trener Kai A. Andersen.

Sparta satser knallhardt på talentutvikling og svidde av 600.000 kroner på distriktets beste fotballspillere i alderen 13 til 16 år i 2006.

- Vi ønsker å være en utviklingsarena for unge norske spillere. Vi har allerede mange gode unggutter i klubben, men forsøker også å lete etter unge spillere som har sult etter å prestere, som ønsker å utvikle seg hos oss. I fjor spilte vi fast med to juniorspillere på laget, fortsetter Andersen.

1. Hvilke nye spillere er kommet?
- Joacim Heier (Moss FK), Are Tronseth (Fredrikstad FK), Steffen Lilleng (Moss FK), Ole Jørgen Halvorsen (tilbake fra utlån til Notodden), Martin Wiig (Fredrikstad FK), Mamadou Diagne Latyr (tilbake fra utlån til Raufoss).

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Rino Hansen (Østsiden), Tam Thien Tran (Lagt opp) Jørgen Pettersen (Lagt opp), Daniel Lubieniecki (Sogndal), Amir Sharif (Groruddalen), Dylan Macallister (tilbake til Lyn etter utlån), Fredrik Dahm (Drøbak/Frogn), Anders Mathisen (Sarpsborg FK)

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Vi ønsker å supplere stallen med to-tre spillere. Vi er på utkikk etter en back, en kantspiller og eventuelt en sentral midtbanespiller.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi går ikke ut med en målsetning for sesongen før spillerstallen er spikret. Men vi har som mål å bli en etablert klubb i Adeccoligaen i løpet av 2008, både sportslig og administrativt.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi skal ut i treningskamper mot en rekke lag i Tippeligaen og Adeccoligaen, samt to svenske lag. I tillegg skal vi en uke til La Manga.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- De er veldig gode. Vi trener innendørs på nytt dekke i Østfoldhallen i vinter. Til våren skal vi trene på den nye kunstgressbanen, før vi går over til Sparta stadion.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- Det blir ikke fastsatt før etter årsmøtet i februar. I fjor var det på 8,4 millioner kroner, og det er naturlig at vi øker budsjettet i år som en følge av at vi styrker administrasjonen.

8. Skal stadionet forbedres?
- Ja, vi har en prosjektgruppe som er godt i gang. Vi er i god dialog med kommunen, og målet er å få opp en ny stadion med kapasitet på 12.000 tilskuere. En ny tribunedel kan stå klar allerede i 2008.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis